Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Vélemények a padlófűtésről?

Vélemények a padlófűtésről?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nemsokára költözök (Először élek majd egyedül, szóval bármilyen tanácsot szívesen fogadok amúgy:D Családdal elég szar a kapcsolat, szóval tőlük nem tudok / fogok kérdezni).

Padlófűtés lesz. Változó mennyit melózok naponta, 6-8 óra. Mi lenne az optimálisabb? Felfűteni a lakást vagy egy fix hőmérsékleten tartani? Mennyibe fog ez nekem kb kerülni? 65-70 négyzetméteres a lakás.

Köszönöm :) BÚÉK

2022. jan. 2. 21:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
92%
A padlófűtés jó, és az alacsony vízhőfok miatt kedvező, nagy fűtési felület miatt komfortos a meleg ( egyforma mindenhol). Mivel vszlag nagy tömeget fűtesz,jobb hőn tartani, de 1-2 hőfok stabil beállítása fűtési költségbe érezhető lehet. Ha jól érzed a 20 fokot, nem kell 22 fokot csinálni.
2022. jan. 3. 07:24
 12/23 anonim ***** válasza:
93%
Nincs baj a padlófűtéssel, szerintem gazdaságos. Fixen fűtsd mindig, na állítgasd, mert a a padlónak nagy a hőtartása, emiatt viszonylag lomhán reagál a változtatásra, nincs értelme kapcsolgatni. Nem tudsz vele hirtelen meleget csinálni, ha több nap után hazaérsz és hűvöset érzel. Egyébként gondolom van termosztát, azt beállítod egy fix hőfokra, a többi a rendszer dolga.
2022. jan. 3. 08:54
 13/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek :)

Még olvastam valami olyat, hogy azért lehet rossz a padlófűtés mert lebeg tőle a por, ugye mert a meleg levegő felfelé viszi. Hogy ez mennyire igaz, nem tudom őszintén:D Valakinek tapasztalat?:)

Egy robotporszívót tervezek szerválni, hogy napi 1szer amíg melózok járjon körbe. Tudom, hogy nem helyettesíti egy alapos takarítást, de sokat segít tudtommal.

2022. jan. 3. 10:47
 14/23 anonim ***** válasza:
91%

13: nálunk huszonsok éve van padlófűtés - egyáltalán nincs ez a derékig érő lebegtetett por, amit az ellenzők írnak... Pedig akkoriban még nem is volt robotporszívónk... (most már van :) )

Így is - úgy is fel kell mosni a padlót, ha nincs padlófűtés akkor is!

Nekünk nagyon bevált...

2022. jan. 3. 10:51
 15/23 anonim ***** válasza:
91%
Évek óta padlófűtéses házban élek, egy szóval jellemezve: királyság.
2022. jan. 3. 12:33
 16/23 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk van padlófűtés, meg radiátoros is. Az alsószinten (padlófűtés) állandóan egyenletes meleg van, a termosztát egy nap egyszer kapcsol be. A padló alig langyos. Az emeleten többször bekapcsol a termosztát, és a radiátorok mellett nincs olyan kellemes hőérzet (szerintem).
2022. jan. 3. 13:21
 17/23 anonim ***** válasza:
91%

A padlófűtés jó, és teljesen elegendő radiátor nélkül is, ha megfelelőek a körülmények. Nem is értem az első néhány választ....

Én csak azt nem szeretem benne, hogy nem lehet a padlóra cserepes növényeket rakni. Körülbelül ennyi a hátránya.

2022. jan. 3. 13:57
 18/23 anonim ***** válasza:
32%

"Oh, ez lemaradt, panelról van szó 😅 Idén épült 7 emeletes épületben, a harmadik emeleten."

Nem ártana megtanulni, hogy mi is az a panel épület...

2022. jan. 3. 14:13
 19/23 anonim ***** válasza:
35%
Kérdező, most valóban igazoltad, hogy fiatal vagy még, mert a 18-asnak igaza van. Ráadásul a stílusod is nagyon megnyerő, miután szembesítenek a tökéletlenségeddel.
2022. jan. 3. 14:25
 20/23 A kérdező kommentje:
Legyen felőlem igaza, senki sem kérdezte :D El lehet normálisan is mondani, ha valaki téved :)
2022. jan. 3. 14:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!