A tulajdonos nem akarja visszaadni a kauciót, ezekkel az indokokkal jogos?
Az a helyzet, hogy 8 éve bérlek egy panelgarzont, de mivel meghalt sajnos a Nagyim, már nincs szükség rá, ezért szóltam a tulajnak, hogy kiköltöznék. A tulajdonost egyébként ismerem, valamikor az évfolyamtársam volt, de végülis ez már mindegy. Az elmúlt évek során mindig pontosan fizettem, ő, mivel vidéki Budapesttől 200km-re lakik, évek óta nem járt a lakásban. Most azonban kiakadt, hogy:
1.Ő miattam nem tudta használni a lakást, pedig néha feljött volna ő vagy a szülei Budapestre, de mivel én laktam ott, nem volt hol aludniuk. Igen, évekkel ezelőtt valóban felmerült egyszer a dolog, de én mondtam, hogy bocs, nem szeretném egy hétig kerülgetni a szüleit egy 30nm-es garzonban (!) és azt sem, hogy ott legyenek úgy, hogy én nem vagyok ott.
2. Lelaktam a lakást. Semmit nem tettem tönkre, de úgy gondolom némi amortizációnak 8 év után bele kellene férnie. Igen, megkopott jobban a linóleum, a falak is koszosabbak, megszívta a nap mégjobban a kárpitot stb. Hozzáteszem, már amikor beköltöztem is elég rottyon volt a kégli, szoci linóleummal, nagyiszekrénnyel, "ahogy kell". Egyébként sose jött ellenőrizni, pedig bármikor megtehette volna, és egy vasat nem költött az évek során a karbantartásra (létfontosságú dolgokat, csöpögő csap, stb én csináltattam meg)
3. Ő 4 éve nem emelet árat. Most komolyan nekem kellet volna könyörögni, hogy légyszíves hagy fizessek már többet?! Szerintem azért így sem volt azért annyira kevés a 75+ rezsi egy ilyen állapotú lakásért (lepusztult bútorok, ócska nyílászárók, se légkondi, se szúnyogháló, se mosogatógép, csomó dolog amit sokan ma már alapnak vesznek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!