Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A tulajdonos nem akarja...

A tulajdonos nem akarja visszaadni a kauciót, ezekkel az indokokkal jogos?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy 8 éve bérlek egy panelgarzont, de mivel meghalt sajnos a Nagyim, már nincs szükség rá, ezért szóltam a tulajnak, hogy kiköltöznék. A tulajdonost egyébként ismerem, valamikor az évfolyamtársam volt, de végülis ez már mindegy. Az elmúlt évek során mindig pontosan fizettem, ő, mivel vidéki Budapesttől 200km-re lakik, évek óta nem járt a lakásban. Most azonban kiakadt, hogy:

1.Ő miattam nem tudta használni a lakást, pedig néha feljött volna ő vagy a szülei Budapestre, de mivel én laktam ott, nem volt hol aludniuk. Igen, évekkel ezelőtt valóban felmerült egyszer a dolog, de én mondtam, hogy bocs, nem szeretném egy hétig kerülgetni a szüleit egy 30nm-es garzonban (!) és azt sem, hogy ott legyenek úgy, hogy én nem vagyok ott.

2. Lelaktam a lakást. Semmit nem tettem tönkre, de úgy gondolom némi amortizációnak 8 év után bele kellene férnie. Igen, megkopott jobban a linóleum, a falak is koszosabbak, megszívta a nap mégjobban a kárpitot stb. Hozzáteszem, már amikor beköltöztem is elég rottyon volt a kégli, szoci linóleummal, nagyiszekrénnyel, "ahogy kell". Egyébként sose jött ellenőrizni, pedig bármikor megtehette volna, és egy vasat nem költött az évek során a karbantartásra (létfontosságú dolgokat, csöpögő csap, stb én csináltattam meg)

3. Ő 4 éve nem emelet árat. Most komolyan nekem kellet volna könyörögni, hogy légyszíves hagy fizessek már többet?! Szerintem azért így sem volt azért annyira kevés a 75+ rezsi egy ilyen állapotú lakásért (lepusztult bútorok, ócska nyílászárók, se légkondi, se szúnyogháló, se mosogatógép, csomó dolog amit sokan ma már alapnak vesznek)

2021. dec. 31. 13:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
0%

Egy biztos ha én lennék a tulaj helyében örülnék ha megszabadulnék tőled.

Ezután majd kiadhatja normális áron.

Ha eddig nem tudtad milyen kedvezményes bérért laktál akkor nézz körül az ingatlan piacon.

Meg kéne köszönni és mem szarrágóskodni.

2021. dec. 31. 15:51
 12/31 anonim ***** válasza:
91%

Olyan ez az ember, mint a lakást kiadók 90%-a:

A kaució amit egyszer adtál az valójában már nincsen meg. Úgy értve nincs meg külön egy letéti alszámlán, vagy nincs meg egy borítékban felcímkézve. A kauciót úgy kezelik a tulajok, hogy beöntik a közösbe, a vagyonukba, aztán elköltik, elfelejtik. Amikor pedig vissza kellene adni "fáj" nekik, mert úgy érzik az egy "semmiből jött" kiadás nekik.

2021. dec. 31. 16:26
 13/31 anonim ***** válasza:
98%

Ez most komoly? Fizette a bérleti díjat, tök mindegy, hogy mennyit, a tulaj találta ki az árat! Erre a bérlő a sz*rrágó, mert költözéskor vissza akarja kapni a kaucióját?! Ezt hogy gondoltátok?!

Kérdező: Az a pénz visszajár. Az érvei nevetségesek.

1: azért kapta a bérleti díjat

2: örüljön, hogy nem kértél 2-3 évente tisztasági festést, mert járt volna

3: az az ő döntése volt

Valószínűleg azt a pénzt már nagyon nagyon rég elköltötte, és tudja, hogy ha ki akarja adni másnak, akkor még kell rá költenie, ezért talál ki mindenféle hülyeséget. Ragaszkodj az igazadhoz, a pénz visszajár.

2021. dec. 31. 16:30
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

A szerződés jelentősége itt jön. Abban le van írva, hogy miért tarthatja vissza a kauciót.

Az hogy ő ott lakott volna, de te laktál ott, az vicc kategória. Neked, míg te vagy a bérlő a bérbeadót is csak egyeztetés után kell beengedned.

Az állagromlás nem kaució témája, a lakbér nem kaució témája, a festés sem kaució témája.

Ne fizesd ki a bérleti díjat és kész.

2021. dec. 31. 16:52
 15/31 anonim ***** válasza:
0%
100 ezerből még rendesen kifesteni sem lehet, azért biztos van valami amit lelaktál, leamortizáltál. A kaució bizony erre is van, fedezet.
2022. jan. 1. 01:05
 16/31 A kérdező kommentje:
Most komolyan adott X bérleti díj amit a tulajdonos határozott meg, nem én mentem nyígni, hogy adja már olcsóbban, és még én vagyok a rossz? Mit kellett volna csinálnom, térden állva könyörögni, hogy lsz, hadd fizessek már többet? Aki ezt mondja bemegy a (pl) Tescóba, hogy 7000-ért szeretne csirkemellet venni??? A lakás meg amortizálodik akkor is ha nem lakja senki! Akkor kinek a sara az amortizácio (pl régi elhagyatott épületek/ kastélyok stb) a Jóistenen veri le a tulaj? Nem írtam alá, hogy az én kötelességem az állagmegőrzés...
2022. jan. 1. 01:59
 17/31 A kérdező kommentje:
#11 körülnéztem a piacon...pár 10 ezerrel tőbbért újszerű,légkondis lakást ajánlanak jobb környékén,nem egy budösbogaras (nem volt szúnyogháló,de nem is lehetett feltenni a "pörgős ablak" miatt) putrit Rákoskeresztúron...
2022. jan. 1. 02:13
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Ne vicceljetek már! 110+ rezsi árban lakom a Duna parton a 13-ik kerületben...Kicsi a kégli (28nm+ galéria), de légkondi, mosogatógép,elektromos redőnyök, szúnyogháló,indukciós tűzhely, minden van + egy Dunára/Gellért hegyre néző francia erkély...Minden butor újszerű,IKEA/jsky semmi nagyi feelig..Semmivel nem ért többet ezek fényében az a lakás mint amennyit fizettél!
2022. jan. 1. 02:30
 19/31 anonim ***** válasza:
0%

18: igen most lehet, elhiszem. Par evvel ezelott igenis elszabadultak az arak es nagyon sokan emeltek is, bizony 150 volt egy 30nmes panel Bpn.

17: termeszetesen az állag akkor is romlik, ha lakatlan DE: vannak a használatból adodo kopások, ami oké hogy nem a te "hibád" és nincs egzattul lefektetve, h kinek kéne megfizetni, de évig laktál ott erősen áron alul (plane az 50 ezer durva), igy ez a 100 e lenne a minimum.

2022. jan. 1. 11:07
 20/31 anonim ***** válasza:
0%
16: nem te vagy a rossz de ilyen esetben vastagon jól jártál évekig, és ne a mostani helyzetet nézd mert ez pillanatnyi állapot, de ebből is látszik fogalmad sincs arrol hogy alakult az elmult evekben a piac.Kár beléd a szó, mert fogalmad sincs mennyire jól jártál és szaroskodsz 100 ezren. Szép.
2022. jan. 1. 11:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!