Mit tennél a helyemben? (Többi lent)
Jelenleg albérletben lakunk, ami elég drága. (220.000) Viszont van egy családi házrész a nevemen, ezt kiadtam albérletbe és abból rendezem a sajátunk. (Azért nem ott lakunk, mert nem jó viszony anyukámmal). Van egy kislányunk, 2 éves lesz, és jövőre születik a második gyermekünk. Az élet úgy hozta, hogy tudtunk venni egy panellakást, viszont sajnos 220 km a távolság.
A opció: kiadjuk albérletbe azt is, és maradunk itt ahol most vagyunk
B opció: leköltözünk Komlóra, a panelba, és egy plusz bevétel is lesz mivel nem megy el albérletre.
A távolság miatt félünk. Valami vissza tart. Viszont a családi házrészbe soha nem megyünk vissza.
Hát ha már ez a helyzet, én kiadnám a komlói lakást.
Végülis félúton vagytok oda, hogy megérje ez a befektetés.
Jogilag bebiztosítva, csak valaki JÓ bérlő legyen, aki gondozza a lakást, fizeti a rezsit és még bevétel is van belőle, tehát mindenképp nullszaldó fölé jöjjetek ki atombiztosan.
Most van munkád Pesten?
Itt nincsen munkám.
Taxizni tudok kezdeni.
A lakás Komló Körtvélyes város rèszben van, 4 emeletes tömb, 3. Emeleti lakás. 59nm-es, erkélyes, jó elosztású. (2 és fél szoba).
Szépen fel van újítva. A fürdő szoba is új. Vizes blokkok is meglettek csinálva és a villany is újítva lett. Burkolatokat is újak.
Maradt annyi pénzünk, hogy szépen bebútorozzuk... Ezt persze csak saját célra tennénk.
Ha mi megyünk le,akkor havi 220at spórolunk és nettó 200 be is jön.
Illetve van egy fix lakás.
Ha kiadjuk akkor végülis itt fedezve van a rezsink is ..
Lakbér és rezsi mintha nem is lenne. Ez egy 130 nm nagy ház. Ikerház.
Teljesen felújított, fullos ház.
Nagy konyha nagy nappali..
Hibátlan. Nyilván ég és föld ha ahhoz a lakáshoz hasonlítom....
De ez albi. A gyerekeket nézzük.
Nagyon nagyon nehéz ám a döntés.
Félre értesz. Azzal, hogy megvettem a lakást, nem hoztam rossz döntést. Igen, sajnos csak 50 körül lehet biztosan kiadni.
50-60 ezer ft.
Ez nem sok, tudom...
Viszont: emelett a lakás ára nőni fog.
8 - ért vettük...
A másik utcában, egy ugyanilyen már most 12-ert van fent. (Tudom, kérni lehet). Az annyival több, hogy van benne egy jobb Konyha.
A férfi, aki eladta, ő 2018 novemberében vette l és akkor volt durván 3 millió körül az ára.
Most mi 8 millióért vettük és másnap a Duna House vitt vevőt 8.5 millióért ( egyébként 8.75re volt hirdetve, és a legelején 9.2 ről indultak vele)
Nekünk már lett kitöltve gyorsan ingatlanos által vételi szándék nyilatkozat így sikerült ennyiért.
Ez nem kitaláció, így volt.
Ha 50 ezerért kiadom albérletbe és hosszú távon az értéke is nő a lakásnak,akkor miért rúgtam Öngólt?
És ha eladom akkor nem minden esetben kell illetéket fizetnem.
Ha veszek egy dràgàbbat, akkor nem kell. Ha csak 500.000ft al drágább az ingatlan amit veszek már nem kell.
Erre írtam azt, hogy korrigálni lehet, veszteni nem lehet. Egy ingatlanon manapság, ah.
Abból a szempontból rontottam el, hogy nem gondoltam át jobban, azt, hogy ha mi magunk mennénk oda, nem biztos hogy ez a legjobb hosszú távon, sőt...... és ebben igazat adok itt mindenkinek....
De abban, hogy egy lakással, akár Komlón, akár máshol rosszul járnèk és deficit lenne, na ez képtelenségnek gondolom manapság.
További emelkedés pedig biztosan lesz... Ha netán kormány váltás lenne...no az tényleg nettó Sz*pas lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!