Mit tennél a helyemben? (Többi lent)
Jelenleg albérletben lakunk, ami elég drága. (220.000) Viszont van egy családi házrész a nevemen, ezt kiadtam albérletbe és abból rendezem a sajátunk. (Azért nem ott lakunk, mert nem jó viszony anyukámmal). Van egy kislányunk, 2 éves lesz, és jövőre születik a második gyermekünk. Az élet úgy hozta, hogy tudtunk venni egy panellakást, viszont sajnos 220 km a távolság.
A opció: kiadjuk albérletbe azt is, és maradunk itt ahol most vagyunk
B opció: leköltözünk Komlóra, a panelba, és egy plusz bevétel is lesz mivel nem megy el albérletre.
A távolság miatt félünk. Valami vissza tart. Viszont a családi házrészbe soha nem megyünk vissza.
Nem értem, miért 220 km re vettetek panellakást? Pláne Komlón ahol aztán ki se lehet adni. Legalább Salgótarjánban vettetek volna, ott is olcsó, de legalább van egy főiskola, mégis van esély kiadni.
Meg hol fogtok dolgozni?
Első körben befektetési céllal szerettem volna. Ez volt a terv.
Sajnos csak kevés pénzünk volt rá, így itt Pest környéke semmiképp nem jöhetett szóba...
10M alatt volt a lakás.
Időközben a feleségem kitalálta,mi lenne ha leköltöznènk, így lenne egy biztos pont az életünkben és nem kellene attól tartani, hogy a gyereknek rendszeresen óvodát kell váltani mert itt épp nincs albérlet ahova tudunk menni.
Eleinte én nem akartam semmiképp. Csupán kiadni.
Viszont elgondolkodtam rajta ...
Munka az lenne Pécsen, feleségem egy ideig még otthon lesz, utána Komlón keresne munkát.
Itt Pesten több a lehetőség...ez igaz. Elég nehéz a döntés.
1es: igen, tudom.. azóta én is néztem. Nehéz ennyi pénzért jót venni. Én azt gondolom, hogy Komló sem a legrosszabb kategória, Pécs közelsége miatt legalábbis biztosan nem, de Komlón is van pl Lidl, Penny, Tesco stb, illetve egy elég normális óvoda, iskola.
Pécs az egyetem miatt is jó és szerintem szép.
Komló Körtvélyes részén vettük a lakást.
Tényleg nem rossz, szerintem jobb egy saját mint egy albérlet és egy plusz bevétel is keletkezne , de ha itt maradunk, itt munka több van. Van ott is , de inkább Pécsen, és azért jóval kevesebb.
Gyerekkel kapcsolatban nagyszülői segítség egyik oldalról sincs. Egyenlő a 0val.
2 hetente vagy havonta ugyanúgy le tudunk jönni hozzájuk.
6os.
Jó meglátás. Ugyanezen gondolkodtam utólag. Csok hitellel már közelebbit tudnánk venni.
Végülis a lakást el lehet adni.
Ezt sokan mondják, de főként olyan emberek, akik még életükbe nem jártak Komlón. Nem szabad elítélni teljes mértékben. Még mindig jobb, egy családi ház, de mondjuk a semmi közepén. Aki járt már Komlón és környékén, azért tudja, hogy nem erről van szó. Az óvoda tényleg páratlan... kevés helyen van olyan szép óvoda, és ezt nem azért mondom, mert ott vettem lakást, azt bármikor eladom ha úgy van.. csupán tény, néztem fotókat róla. Aki nem szereti a halál csendet és azt,hogy semmi nem történik, unalmas, azoknak inkább jobb egy nagyobb város pl Budapest.
Egyébként egy 4 csillagos hotel is van ott a sikondai részen, az egy gyonyoru kiránduló rész.
Had kérdezzem meg teljes őszinteséggel, kedves utolsó, voltál valaha Komlón , esetleg ismerősöd él Komlón?
Komlón jelenleg 1 db kiadó lakást kínálnak, ebből szerintem szépen lejön, hogy itt ingatlan befektetést csinálni óriási baklövés volt.
Hiába van közel Pécs, ez nem javít annyit a város értékén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!