Mit lehet tenni ebben a helyzetben?
Kivettünk egy lakást úgy hogy legyen 15 napunk a költözésre. Január 1.én kéne elhagyni a mostani lakást, de dec 15től már kivettük a mostani, hogy legyen idő kitakarítani és költözni. Meg persze nyugodtan tölteni az ünnepeket.
Lakás kivételnél megnéztünk minden. Jónak tünt a lakás, de már akkor láttam a tisztító szerek között, hogy van 2 penész eltávolító. A WC-ben (ami külön van) láttam 1-2 pöttyök az ablak felett. Gondoltam ott van egy kicsi, ezzel élni tudok. Meg majd letakarítjuk ha újra elő jön.
A szerződés aláríásnál a tulaj mutogatta a kisebbnél kisebb hibákat és a legnagyobb amiért elénézést kért, hogy kicsi csöpög a csap, de megígérte hogy rögtön kicseréle. Így is tett. Átvételkor már új csak volt ott.
Megkérdeztük, hogy az egyik (nagy) szekrényt odébb tolhatjuk-e, hogy beférjen mellé az íróasztalom. Az volt a válasza, hogy persze és még tippeket is adott hogy csináljuk.
Átvettük a lakást szerdán, majd vasárnap jutottunk el a szekrény eltoláshoz.
Odább toltuk és az egész faj penészes volt. Látszott, hogy a szekrény eltolása nélkül a szerkény széléig letakarította a penészt és kezd vissza jönni. Nem tökéletes a világítás, de így hogy már tudta a szemem, hogy mit keressen a fal többi részén is láttam a nagyon halvány néhol pici penész pöttyöket, amiket már valószínűleg letakarított, meg picit látszanak.
Ebből egyértelmű volt, hogy tudott a dologról.
Amikor felhívtuk, hogy megtaláltuk nem lepődött meg. Azt mondta, hogy "Az előző lakó hagyatéka. Fújjátok le." Itt az ott hagyott penészírtó sprayre gondolt.
Mit gondoltok a helyzetről?
Ingatlanossal normális szerződést írtunk alá + most mennénk holnap közjegyzőhöz.
Ezek után aláírjuk?
Ha erre hivatkozva felmondjuk a szerződést visszakapjuk a kauciót?
Még azt akarja, hogy mi húzzuk el teljesen a szekrényt és takarítsuk le.
Ezek után maradnátok?
Nem tudom mi volt a végjátéka. Lehet 1 hónap mulva, amikor már látható lett volna a szekrény elhúzása nélkül is nekünk és felhozzuk neki, akkor mi lettünk volna a "hibásak", mert nem szellőztetünk eleget stb... és ránk veri a megjavítási költséget.
Vagy csak reménykedett, hogy semmi nem lesz. Az 1 év alatt, amíg ott leszünk és remélhetőleg nem jár egészségügyi problémákkal nekük a dolog?
Azért a penészedés nem a világ vége, még január egyig béreltek vagy kerestek egy ózon generátort, esetleg még újra festés is játszhat és kész is.
Mi egy hét alatt megszabadultunk a penésztől, tisztasági festéssel együtt. Ablakokra szellőző beépítése és vissza se jött. Ennek kb 3 éve.
Aham, tehát haveron keresztül 20 volt ez ózongenerátor, akkor az gondolom nem haveron keresztül, vírus közben lesz vagy 40. És akkor még festegess meg meszelgess, fizesd ki és akkor még szórakozz ezzel a lakás méretőtől függően x napot vagy hetet, munka meg minden más mellett. Nyilván nem a bérlőnek kell ezt fizetnie.
Egyértelműen rejtett hibáról van szó, ami lett lett megfelelően kezelve, csak el lett dugva, hogy ne lássátok. Szerződést felbontani, kaució vissza.
Eszem-f..szom megáll, hogy minden aranyáron van, a minőség és a hozzáállás meg olyan mint a balkán legundorítóbb csücskében.
7es válaszolótól kérdezném, hogy decemberben mégis hova teregessen az ember?
Mi ugyanígy jártunk, eltitkolták a penészt, véletlen szólta el magát.
Konkrétan centire figyelünk a páratartalomra, arra hogy 2-3 foknál nagyobb ingadozás ne legyen, szellőztetünk állandóan, mégis.. És komolyan kérdem, hova teregessek?
November közepéig bírtam az erkélyre, de már akkor se száradt meg.
Végül maradtunk és nem hoztuk fel a tulajnak.
Nem akartuk már az elejn döcögősen indítani a "kapcsolatunkat" így lenyeltük. Lefújtuk a penészírtóval párszor és azóta folyamatosan szellőztetünk, naponta többször. Meg megfelelően melegítünk, bár enélkül is így melegítenénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!