Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Mik a jogaim? Hogy lehet
ezt normális keretek között megoldani?
1/13 anonim válasza:
Az hogy ez a magànügyed. Ha a szerződésben foglaltak szerint felmondják az albérletet akkor menj haver, barát, családtag stb.ismerőshöz. Ne is veszekedj mert nem a te házad. Semmi közöd hozzá mit akar vele. Pl neki is lehet gondja stb ami okként szolgál.
2016. nov. 1. 18:39
Normál esetben a mostani kauciódat visszakapod kiköltözéskor. Az valószínűleg elég lesz egy szoba bérlésére. Társulj be valakihez, aztán majd ha összegyűlik a pénz rá, akkor mehetsz önállóan lakást bérelni.
2016. nov. 1. 18:45
3/13 A kérdező kommentje:
Első válaszoló köszi a negatív hozzászólást, nem ilyen válaszra voltam kíváncsi. Ja, és nem vagyok a haverod... Tudom, hogy nem az én lakásom, de az albérlőknek is vannak jogai, stb... Az meg, hogy nem tudsz olvasni, az a te bajod. Egyáltalán nem akarok veszekedni, ha olvastad volna rendesen. Az meg, hogy ez a magánügyem, igazad van, de azért van ez az oldal, hogy segítsük egymást és nem azért, hogy degradáljuk a másikat. Amit leírtál én is tudom, de én megoldást kerestem, nem azt, hogy semmi megoldás rá, mert nem az enyém a lakás. Egyébként pedig nem én vagyok az egyetlen ezen az oldalon, aki magánügyi problémával fordul a többiekhez. Szóval köszi a nagy semmit!
4/13 A kérdező kommentje:
Második válaszoló: köszi a pozitív hozzáállást, de sajnos ez az opció nem választható. Többször éltem már együtt másokkal és nem volt jó vége sosem. Így ez sajnos kilőve.
5/13 A kérdező kommentje:
Egyébként még az első válaszolónak csak annyit, hogy olyan megoldásra gondoltam, hogy pl. ha nem tudok költözni télen, kirakhat-e az utcára?
Jól írta az első, ez a helyzet még akkor is ha ez neked nem tetszik.
Ha felmondták el kell költöznöd.
Világos, hogy ezt szeretnéd valahogy elodázni de erre nincs semmilyen "jogod"
"Mik a jogaim?" Tipikus.
Gondolom én is negatív vagyok neked.
2016. nov. 1. 19:24
7/13 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászóló, ne általánosíts légyszíves. Tipikus... Eléggé cinikus voltál. Neked is leírom, hogy normális megoldást keresek. Csak szeretnék másik lakást találni és zökkenőmentesen elköltözni. Nem akarok én semmi rosszat a tulajdonosnak sem, de magamnak sem. Én megértem, ha el akarja adni, mert az övé és megteheti, de az utcára sem szeretnék kerülni emiatt. Erre várok megoldást.
Erre minden normális ember fejében meg van a válasz azonnal.
- másik albérlet
- vagy más egyéb hely ahol lakhatsz
Vagy ha nem így érted akkor hogy?
2016. nov. 1. 19:43
Az egyetlen jogod a felmondási idöre van, ez alatt keresel másik albérletet.
Ha a lakás rendben van, akkor visszakapod a kauciót és ezt be tudod fizetni a következö helyen.
Átmeneti megoldásként - ameddig nem találsz megfelelö lakást -, pár hónapot ki lehet bírni egy szobában is, legfeljebb megpróbálsz alkalmazkodni az idö alatt.
Ha szabályosan felmondtak neked, akkor ki kell költöznöd, nem maradhatsz ott.
2016. nov. 1. 19:53
10/13 A kérdező kommentje:
Mennyi a felmondási idő alapesetben? Mivel írásbeli felmondást nem kaptam, csak szóban közölte velem a tulajdonos.
Kapcsolódó kérdések: