Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Mit lehet tenni abban a helyzetben, ha a lakótársunknak a barátja már "szinte" az albérletbe lakik? De olyan szinten, hogy éjjel nappal itt van, itt fürdik, itt eszik, itt él...Az elején még megkérdezte a lakótársunk, hogy nem zavar e, hogy itt alszik párszor. Nem is zavart senkit, viszont ez odáig elfajult, h ideköltözött észrevétlenül. Egy idő után már szóltunk neki, hogy kezd sok lenni és meg is ígérte, hogy változtat ezen, nem lesz itt annyit. Azóta annyi változott, hogy "belopja" a pasit. Beviszi a szobájába a kabátját, cipőjét mintha ott se lenne. Ezzel nem kicsit hülyének nézve minket. De ugyan úgy ott van minden egyes nap. Ezen csak én idegesítem fel magam feleslegesen, vagy jogos a kiakadás?
2016. okt. 21. 15:56
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Azt még megértem hogy a fürdés zavar mert ha nem fizet akkor ne használja a vizet, de hogy az zavar hogy ott van az már érthetetlen számomra. Lehetnétek egy kicsit megértőbbek a lakótársatokkal.
2016. okt. 21. 16:13
 2/3 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem meg értehető hogy zavarja. Ha többen élnek egy albérletben akkor alkalmazkodni kell egymáshoz és kész. Senkinek sem kötelessége állandó jelleggel +1 embert megtűrnie vagy az illető helyett fizetni a rezsit - merthogy ha állandó jelleggel ott él nem csak vizet használ, hanem az áram, gáz, étel ráeső részét is

Jelenleg úgy lakik gyakorlatilag ott, hogy egy fillért sem fizet a lakhatásra vagy a rezsire, de a költségeket emeli és a lakótársaksat is zavarja.

Egy albérletben a làtogatás engedélyezett de ez már túlzás.

Szólnék a tulajnak, hogy vagy változtattok a szerződésen +1 főre vagy elköltözik a hölgy. Jeleznèm, hogy az illető állandó jelleggel ott él gyakorlatilag.

2016. okt. 21. 16:32
 3/3 anonim ***** válasza:
64%
A lakótársatok viselkedése inkorrekt. Jogos a kiakadás. Tessék vele leülni és megbeszélni a dolgot, szálljon be a pasi a költségekbe és ne élősködjék, mert nem illik. Nyilván más a lakbérköltség, ha eggyel többfele oszlik, és a rezsikiadásoknál is számit, hogy a fűtés eggyel többfele oszlik. Persze kérdés, hogy a pasi nem hagyja-e faképnél a csajt, hogyha nem lakhat nála ingyen...
2016. okt. 22. 05:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!