Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ebben az estben követelhet...

Ebben az estben követelhet rajtam pénzt a tulajdonos?

Figyelt kérdés
Először egyedül béreltem egy lakást, aztán hozzám költözött a barátom a tulajdonos beleegyezésével, papíron én voltam a bérlő. Tönkrement a kapcsolatunk, én elköltöztem, ő maradt a lakásban, mivel határozott szerződés volt, és úgyis lejárt volna 2 hónap múlva, nem foglalkoztam a dologgal. Mindennek majdnem 3 éve. Nemrég megtudtam, hogy az exem sajnálatos módon fiatalon elhunyt sztrókban, és mivel előtte betegeskedett, állítólag nem fizetett rendesen. A családja nem veszi fel a kapcsolatot a tulajjal, ezért most engem fenyeget fizetési meghagyással, mondván én voltam papíron az utolsó bérlő (nem tudtam, hogy ők nem kötöttek új szerződést). Illetve velem akarja kiüríttetni a lakást, pedig többször elmondtam, hogy nincs kulcsom (a tulajdonos azt állítja neki sincs, és nem jut be a lakásba) miért is lenne? Ezt tényleg megteheti? Évek óta nem lakom ott, és tudott erről, de szerinte nem tudom ezt bizonyítani (egy másik lakásban van egy éve érvényes bérleti szerződésem, előtte Anyáméknál laktam)...Soha nem voltam bejelentve oda, még ideiglenesen sem, csak egy évek óta lejárt bérleti szerződése van velem, ami szerinte határozatlanba megy át ha nem hosszabbítottuk meg. Én ilyenről még nem hallottam. A közművek az tulaj nevén vannak. Hetek óta napi szinten zaklat.
2021. dec. 15. 15:33
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
szerintem már most fordulj ügyvédhez.
2021. dec. 20. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!