Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ebben az estben követelhet...

Ebben az estben követelhet rajtam pénzt a tulajdonos?

Figyelt kérdés
Először egyedül béreltem egy lakást, aztán hozzám költözött a barátom a tulajdonos beleegyezésével, papíron én voltam a bérlő. Tönkrement a kapcsolatunk, én elköltöztem, ő maradt a lakásban, mivel határozott szerződés volt, és úgyis lejárt volna 2 hónap múlva, nem foglalkoztam a dologgal. Mindennek majdnem 3 éve. Nemrég megtudtam, hogy az exem sajnálatos módon fiatalon elhunyt sztrókban, és mivel előtte betegeskedett, állítólag nem fizetett rendesen. A családja nem veszi fel a kapcsolatot a tulajjal, ezért most engem fenyeget fizetési meghagyással, mondván én voltam papíron az utolsó bérlő (nem tudtam, hogy ők nem kötöttek új szerződést). Illetve velem akarja kiüríttetni a lakást, pedig többször elmondtam, hogy nincs kulcsom (a tulajdonos azt állítja neki sincs, és nem jut be a lakásba) miért is lenne? Ezt tényleg megteheti? Évek óta nem lakom ott, és tudott erről, de szerinte nem tudom ezt bizonyítani (egy másik lakásban van egy éve érvényes bérleti szerződésem, előtte Anyáméknál laktam)...Soha nem voltam bejelentve oda, még ideiglenesen sem, csak egy évek óta lejárt bérleti szerződése van velem, ami szerinte határozatlanba megy át ha nem hosszabbítottuk meg. Én ilyenről még nem hallottam. A közművek az tulaj nevén vannak. Hetek óta napi szinten zaklat.
2021. dec. 15. 15:33
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nem értem mire fel ez a rosszindulat a kérdezővel szemben!A tulaj, pláne ha trükközött jobb, ha hallgat, persze lehet pereskedni évekig, de nem hiszem, hogy jól jönne ki a dologból...vicces máshol az a gond, hogy ki sem lehet tenni a bérlőt (itt nem gond mert meghalt, a lakást meg tulajként ő tudja feltöretni, tényleg ha nincs kulcsa). Mellesleg, ha ilyen sima liba bárkin behajtani a tartozást, akkor miért van a sok panasz itt, hogy nem tudnak mit kezdeni a nem fizető bérlőkkel? Tényleg nem értem....
2021. dec. 15. 19:01
 12/21 A kérdező kommentje:
velem szemben, bocs (csak az előbb más kérdéshez kommenteltem, ahol nem én kérdeztem). :-)
2021. dec. 15. 19:03
 13/21 anonim ***** válasza:
56%
Követelni követelhet, mint ahogy teszi is most. De behajtani már nem tudja. Ne foglalkozz vele, ne fizess. Nem tud mit csinálni. Ő nem tilthat le a fizetésedből. Ne fizess neki. Ha mégis továbbvinné az ügyet, és végrehajtótól kapnál fizetési felszólítást, mondj ellent 15 napon belül. Akkor perre kell vigye a dolgot. Ha perre viszi, onnantól kezdve már bíróság fogja elbírálni a követelés jogosságát. És oda már neki is vinnie kell a szerződést. Nagyon rezeg a léc, hogy jogos lenne ez a követelés. Elég életszerűtlen, hogy ő 3 éve nem tudja, ki lakik a lakásában. A kialakult helyzet az ő sara. Miért nem járt ellenőrizni a lakást?
2021. dec. 15. 19:38
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
10-es vagyok, remélem, nem engem tartasz rosszindulatúnak. Mindenképp az aláírt szerződés kellene a kiindulópont legyen. Nézd vissza az e-mailjeidet, hogy ott van-e esetleg levelezés (akár a szerződés tervezete, akár egyéb levelezés), sms-ek, messenger üzenetek stb. Mindent szedj össze. Ha nem találod meg, akkor szerintem kérd a tulajtól a szerződést, lehet, hogy neki sincs meg, akkor meg kopjon le. Az is egy jó meglátás, hogy adót kellett volna fizetnie (igen, kellett volna.), de igazából ez a te szerződésedet nem érinti es valójában nem tudod, hogy nem fizetett-e valamennyit (es ugye itt közmű tartozást követel ráadásul, nem bérleti díjat).
2021. dec. 15. 19:43
 15/21 anonim ***** válasza:
83%

Nincs ezzel különösebb gond, úgy gondoltad nem árt megtámogatnod magadat egy együttérző hozzászólással, de elfelejtettél nicket váltani. Előfordul a legjobb családban is!:) ...csak a magyarázkodásod volt bugyuta, mert nem látok sehol olyan kérdést, ahol pont ez lett volna a téma.

Mellesleg senki nem volt veled rosszindulatú!

2021. dec. 15. 20:07
 16/21 A kérdező kommentje:

15-ös, köszi a megértést, de tényleg nem erről van szó :)

Hát ,köszönöm mindenkinek c.r egy helyzet, álomban sem gondoltam volna...Mindenestre pereljen be, ha akar, nem tudok mit csinálni :(

2021. dec. 15. 21:47
 17/21 anonim ***** válasza:
77%

De tudsz mit csinálni. Először is, ha fizetési meghagyás kapsz, MONDJ ELLENT! Ha nem teszed, jogerőre emelkedik és fizetned kell. Akkor viszont neki be kell perelnie téged, ha akar valamit.

De a lényeg: fojtsd el csírájában. Ezért kellene megnézni mindent, amit csak találsz. Én pl mindig e-mailben elküldtem a bérleti szerződést a berlőimnek és aztán azt írtuk alá. Ha találsz ilyet, akkor legalább meg tudod nézni, mi van benne.

2021. dec. 15. 21:54
 18/21 anonim ***** válasza:
82%

Hát, ez szerintem is nonsense, de nálunk, ahol még téged csuknak le, ha agyonvágod a betörőt ezen sem lepődnék meg...

Bár, az totál hihetetlen szerintem, hogy "nem tudta",hogy évek óta nem te laksz ott (nem pár hónapról van szó, több évről)...Meg "elhagyta" a kulcsot, és eddig nem volt jutott ez eszébe, csak most.. Ugyan már...Ettől még nem tudom jogilag ki tud-e veled szúrni, mert nem vagyok jogász, de azért nekem ez nagyon bűzlene, ha az lennék...

2021. dec. 15. 22:36
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Még az se értem, ha álltása szerint nem jut be a lakásba, és nincs kulcsa, honnan tudja, hogy "le van lakva"?
2021. dec. 15. 22:41
 20/21 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm! Mellesleg azt sem mondta meg mennyi tartozás van, csak annyit, hogy van...De azt sem értem, ha az ő nevén vannak a számlák, miért nem tudott róla, hogy van tartozás? Vagy hogy lehet, hogy nem kapcsolták ki a villanyt/vizet/akármit? Azt nem hiszem el, hogy pár hónap nem fizetés alatt többszáz ezres tartozást lehet összehozni egy pici garzonban....
2021. dec. 15. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!