Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mekkora kárt okoztam az...

Mekkora kárt okoztam az albérletben?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy ilyen volt -e, most vettem észre, és szerintem én okozhattam.

Van egy szék, amin ülni szoktam (nem gurulós) és szétkarcolta a parkettát, nem olyan vészes, de látszik azért, több kisebb karc, csak egy helyen.

Illetve mennyire gáz, mennyire vészes kár ez?

Kép: [link]

Hogy lehetne ezeket eltüntetni? Áttöröltem vízzel, akkor egyáltalán nem látszódtak, most megszáradt, megint látszódik.

Köszönöm.

2021. dec. 5. 15:18
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
A kép erős fénnyel van fényképezve, tehát közvetlen megvan világítva fénnyel, egyébként annyira nem látszódik.
2021. dec. 5. 15:21
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Obiban láttam laminált padló javítót kittet, lehet alkalmazható erre is. amúgy ha a szék nem a tied, hanem az is a tulajé akkor gondoskodhatott volna alátét fóliáról. A jövőben érdemes beszerezned egyet.
2021. dec. 5. 15:21
 3/12 A kérdező kommentje:

Értem, de azért nem akarok most több ezer forintot fizetni.. Majd a tulaj megcsinálja, ha zavarja őt vagy egyáltalán észreveszi

a lényeg hogy javítható

Köszönöm a segítségedet

2021. dec. 5. 15:23
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

3.-ra.

Ja, megcsinálja. Aztán rádver 231.000 forintot. :)

2021. dec. 5. 16:15
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

3-as: két lehetöséged van:

Vagy megcsinálod te magad

Vagy a tulaj megcsináltatja a te költségedre.

Az elsö esetben pár száz, esetleg ezer Ft-ba kerül, a második esetben meg legalább egy (vagy kettö) nullát tehetsz az összeg végére.

2021. dec. 5. 16:18
 6/12 anonim ***** válasza:
92%

Őszintén bevallom, hogy sokat.

Mi most cseréltettük le a laminált padlónkat az egyik szobában. Ugyanolyat már nem tudtunk venni, így az egész szoba mennyiségre szükség volt. 90 ezer volt a padló ( nem prémium) és 40 ezerért tették le baráti áron.

Én a helyedben nem szólnék. Ha kiköltözésnél észreveszik, akkor persze ne tagadd le mert gerinctelenség. De ha nem veszik észre vagy úgy fogják fel mint átlagos amortizáció, akkor nem jeleznék külön.

Mi azóta abban a szobába vettünk egy forgószék alátétet, mert nem akarunk 2 évente cserélgetni. [link]

2021. dec. 5. 16:37
 7/12 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszokat.

Mivel előtte is laktak itt, én csak fél éve lakom itt, egyáltalán nem biztos, hogy nálam keletkezett, azonban én most vettem észre...

Mindenesetre idegesít a dolog... Ezzel esetleg nem lehet kijavítani?

[link]

2021. dec. 5. 16:44
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez a folyékony fa cucc nem jó.

[link]

Illetve vegyél ilyet:

[link]

2021. dec. 5. 18:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A folyékony fa nem erre való. Kisebb karcokat viasszal lehet eltüntetni, vagy legalábbis csökkenteni a láthatóságát, kaphatóak színes viaszok. De ahogy írtam előbb: ha a szék amúgy nem a tied, hanem az albérletben voltm akkor a tulajnak kellett volna gondoskodnia a padló védelméről-már ha érdekli.. lehet felfogja sima amortizációnak. Ha nem gurulós szék akkor lehet a lábak alá ragasztani sima filcet is, párszáz forintért kapható direkt erre.
2021. dec. 5. 18:09
 10/12 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm.

És ezt hogy kell használni a viaszrudacskát?

2021. dec. 5. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!