Elbukom a kaukciót ha a lakótársak miatt nem tudok maradni az albérletben?
A szobáknál írják a minimum 12 hónap bérlési időt, és a két havi kaukciót.
Mi van akkor ha nem jövök ki a lakótársakkal és két hónapnál nem bírom tovább?
Ezt most jelezd a tulaj felé!
Meg fogja érteni!
Beszelhetsz a tulajjal, de nagy esellyel nem tud ezzel a helyzettel mit kezdeni. Ha emberseges es talalsz a magad helyere valakit gyorsan, akkor elenged es a kauciot is visszakapod.
De mivel egy evre irtal ala, valoszinuleg szerzodes szerint nem jarna vissza, ha 2 honap utan lelepsz.
Ezek az 1 éves kauciók annyira szánalmasak. Nincs az az ember, aki meg tudja mondani, hogy 3 vadidegen ember el tudja-e viselni egymást 1 évig, ez egyszerűen annyira szánalmas. :/ Meg bárkivel történhet bármi, ami miatt lépni kell.
Nekem is 1 évesem van most, nem volt más választásom, és hát én sem bírom a lakótársam. De nem tudok mit tenni. :(
4# a tulajok nem mennek bele, mert sok az olyan aki lop rongál stb.
Meg ezzel az egy évvel nyernek is
3. De ne abból indulj ki, hogy a világon mindenki idegenekkel költözik össze, mert nincsen neki egy barátja, haverja, ismerőse vagy rokona sem.
Én 4 évet éltem albérletben egyetemistaként 2 gyerekkori jó barátommal és egyben volt középiskolai osztálytársammal. Egy jó haverom jelenleg is az öccsével lakik 2-en albérletben 5 éve. Nem jöhet ez mindig össze, de amikor albérletet keresek, mindig az az első, hogy megkérdezem az összes barátom, haverom, ismerősöm, rokonom, hogy nem-e keres épp ő is albérletet vagy gondolkodik váltáson.
Nem tudom, nekem meg soha nem volt problema hatarozatlan szerzodeses albit talalni, par nap alatt mindig megvolt, ha epp koltoznom kellett. Bar ez Budapesten volt, lehet, hogy ott konnyebb.
Persze a telefonalgatasrol (es idiota ingatlanosokrol, tulajokrol) en is tudnek meselni, nyilvan nem volt eleg csak par hivas, mondjuk ugy, hogy elegge megdobta a telefonszamlamat (is) a koltozes :D
8. "nem mindenkinek van annyi ideje, pénze stb., hogy válogasson"
Ez full csak kamu mellébeszélés. Semmi pénz nem kell a válogatáshoz. Idő pedig annyi, hogy ne olyan legyél, aki rábólint az első ajánlatra. Ott van fent folyamatosan a többszáz, többezer albérlet hirdetés. Egészen egyszerűen annyi, hogy addig keresel, amíg nem találsz határozatlan idejűst. És elviseled, ha csak a 10. lesz olyan fajta. Meg persze nem akkor kell keresni, amikor már jövő héten tennének ki az albérletből és ha ezt nem fogadod el hajléktalan leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!