Elbukom a kaukciót ha a lakótársak miatt nem tudok maradni az albérletben?
A szobáknál írják a minimum 12 hónap bérlési időt, és a két havi kaukciót.
Mi van akkor ha nem jövök ki a lakótársakkal és két hónapnál nem bírom tovább?
8-as vagyok
Én sem az utolsó percben kezdtem el gondolkozni rajta, már rég mentegettem a hirdetéseket stb. arra az esetre, ha esetleg nem kapok kollégiumot és albérlet után kell nézni. Viszont mindenképpen meg akartam várni a kollégiumi eredményeket, amik csak augusztus végén jöttek ki (és ugye szeptemberben kezdődött az egyetem). Egyrészt azért, mert az összes korábbi évemben kaptam kollégiumot és arra számítottam idén is fogok, illetve elég nagy különbség van a kollégium és az albérletek árai között, így értelemszerűen nem akartam volna előre kibérelni valamit, ha később még kiderülhet, hogy kapok kollégiumot sokkal olcsóbban. Én sem azt mondom, hogy csak negatív tapasztalatom van a bérbeadókkal vagy úgy egyáltalán az albérletekkel. Viszont szerintem egyáltalán nem is egyszerű ez a történet… Én azt tapasztaltam, hogy nem nagyon van idő gondolkodni, mert ebben az időszakban minden egyetemista rászabadul az albérlethirdetésekre és pillanatok alatt töltődnek fel a helyek. Volt olyan, hogy megbeszéltem a tulajjal este 6-kor, hogy másnap 9-re megyek megnézni a lakást és reggel 7-kor telefonált, hogy el se induljak, már kivette más. Olyan is volt, hogy pl. többen mentünk megnézni egy szobát és nem engem választottak a már ott lakók, hanem egy másik lányt, hogy vele akarnak együtt lakni. Nekem nem lett volna probléma, ha ellenkező nemű vagy nem korombeli lakótársam lett volna, de sokszor a hirdetésekben is megszabják kit várnak és nem mindig illik bele az ember (bár egyetemista lányként szerintem még könnyebb). Úgyhogy kifejezetten nehéz volt így albérletet találnom és tartom, hogy nem voltam olyan helyzetben, hogy várjak és válogassak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!