Ha a tulaj levont a kaucióból akkor arról köteles-e számlát bemutatni a bérlőnek?
Nem köteles, hiszen nem csak számlaképesen lehet eladni.
De nem hiszem, hogy újonnan is több lenne az új távirányító, mint 10 000 Ft, használtan meg...
De a bérlő is megvehette volna.
Én bérbeadóként biztos nem rohangáltam volna ezért, a bérlőnek dolga pótolni, ami tönkrement, és rendszerint ő is visel gondot a saját lakásában a saját környezetére - rendszerint ennek megfelelően vannak beárazva a hosszú távra kiadott lakások. sokszor a bérbeadó nem is a közelben lakik, vagy más hivatása van, vagy az egészségi állapota nem olyan jó, pl. az életkora miatt.
Szóval nem tudom, miért gond ez, a lakhatás, ingatlan és ingóság karbantartása rengeteg költséggel jár, egy ekkora tétel semmi.
Értem.
Hibásak vagytok ti is, hogy belementek olyan helyzetbe, hogy semmiről nem számol el veletek.
Ezt így 1 év elteltével késő felhánytorgatni, hiszen partnerek voltatok benne.
Meg lehet úgy egyezni, hogy ti pótoljátok, amiket kifogásol és kitakarítotok.
De én nem gondolok komoly összegnek 40 000 Ft-ot se, részetekről sokkal előnyösebb elengedni ezt a 40 000 Ft-ot, mint mindent megcsinálni, minden részlettel foglalatoskodni.
Persze nem tudom, milyen ingatlanról van szó, ha 1 havi kaució 40 000 Ft, de egy normális polgári lakókörnyezetnél ez minimális összeg.
Nálam minden előre le van írva a szerződésbe, és menet közben is minden hónapban beszélünk a lakásról, nem év végén derül ki.
Remélem...:)
"A kaució 200 ezer forint volt, amiből lelaktuk az utolsó hónapot és így maradt nagyjából 40 ezer forint."
Na, ez hogy jött ki?:))
Tehát hogy levont 60 000 Ft-ot károkra és 40 000 járna vissza?
Maskor elore kerdezd meg,h jo lesz-e ugy a takaritas,nezze meg elore,mert akkor inkabb meg takaritotok,csak ne kelljen miatta fizetni.
A taviranyitot meg kellett volna venned. Mediaba univerzelis kb 2-4000 huf lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!