Két testvér-unokatestvér közös albérletet milyen
arányban illik fizetni?
Figyelt kérdés
Szüleink fizetik. Ök ketten vannak testvérek, én egyedül. A nagynénim kibukott, hogy szerinte fele-fele arányben kell fizetni mert hogy anyám meg ö fizetik ketten. Anyám meg úgy gondolja, hogy mivel hárman lakunk ott, ezért harmad arányban kell fizetni mindent. Monduk szerintem is ez a verzió lenne jobb, mert rezsinél mi fogjuk fizetni az ö fogyasztásuk egy részét is ha felesbe menne. 3 szoba van amúgy, így egyenlö feltételekkel lakik mindenki.
Teljesen egyértelmű, hogy 1/3 és 2/3-ad, nem is tudom, hogy a nagynéni min tud variálni?
Akkor lehetne mérlegelni, ha ketten laknának egy szobában, de nem így van.
Lesznek itt még gondok a rezsivel is, egy ilyen fukar, szarevő, kicsinyes nagynéni mellett!
2021. szept. 1. 11:33
12/38 anonim válasza:
Szerintem ne költözzetek össze. Ha már a 0. napon nem egyeztek, ez csak rosszabb lesz. Plusz nem tudom milyen a viszony unokatesóiddal, de ha az anyjuk elkezdi hergelni őket és ők vevők rá, nagyon meg tudják keseríteni az életed.
2021. szept. 1. 11:35
13/38 anonim válasza:
12-es, nem nekik van egymással bajuk, hanem a szüleiknek.
2021. szept. 1. 11:38
14/38 anonim válasza:
Goldmund: a gond csak az, ha a nagynéni elkezdi a gyerekeit heccelni, és utána jönnek az olyanok, hogy a kérdezö 20 percig zuhanyzik naponta, és így több vizet meg áramot fogyaszt, mint ök ketten, túl sokat szellöztet és ezért lesz magas a fütésszámla, stb.
A legokosabb az lenne tényleg, ha nem mennének bele ilyenbe a kérdezö meg az anyuja, mert az örökös veszekedés csak a családot szedi teljesen szét.
2021. szept. 1. 11:42
15/38 anonim válasza:
hármas osztó. A tulajdoni hányad ami vélhetően a két testvér tulajdona, más tészta.
2021. szept. 1. 11:58
16/38 anonim válasza:
Anyádnak van igaza. Személyek után kell fizetni, ahányan laktok, annyi felé oszlik minden. Vagy ha fele, akkor vigyél oda te is vkit. Majd bonyolítja még a helyzetet, ha vkinek párja lesz és ottalszik párszor.
2021. szept. 1. 12:21
17/38 anonim válasza:
1/3-2/3 arányban, egyértelmű. Elég optimista próbálkozás a nagynénitől (és rettentő kisstílű is)
2021. szept. 1. 12:23
18/38 anonim válasza:
Arányában mindenképp az egyharmad-kétharmad fizetés a jogos felállás. Viszont muszáj valami kompromisszumra jutni annak fejében, hogyha vitás lenne a dolog, hogy a te szüleid ki tudnak-e fizetni egy egész albérletet vagy az unokatesók szülei szintén egy egészet vagy ugyan ebben a felállásban egy korrekt fizetési hányad mellett idegenekkel lakni jobban megérné-e?
2021. szept. 1. 12:24
19/38 anonim válasza:
Ahanyan vannak, annyi fele osztodik MINDEN KIADAS: berleti dij+ rezsi.
2021. szept. 1. 12:29
20/38 anonim válasza:
Nem értem én se, hogy mit lehet ezen variálni. Anyukád fizet 1/3-at, nagynénéd meg 2/3-at. Miért, nagynénéd ha elmegy valakivel vásárolni, mondjuk az egyik barátnőjével akkor nem úgy fizetnek, hogy mindenki a saját dolgait, hanem kettéosztják a költségeket? Ez nevetséges.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!