2/7 anonim válasza:
Unokatestvéred kisfia. Nincs rá külön szó.
4/7 anonim válasza:
Az egyes válaszolót lepontoztátok, pedig igaza van. Az unokatestvérem kisfia is lehet az én unokaöcsém, nem csak a testvéremé, ez ugyan úgy működik, mint hogy a szülöm lánytestvére is a nagynéném, és a nagyszülőm lánytestvére is.
5/7 anonim válasza:
kicsit furcsán fogalmaztam, nem csak a testvérem fia az én unokaöcsém, hanem az unokatestvérem fia is (bár nem mindenhol használják magyarországon az olyan szép kifejezéseket, mint másodunokaöccs, bár hallani lehet :D)
6/7 anonim válasza:
Szerintem már angyon távoli rokon
7/7 anonim válasza:
Az unokatestvéred gyereke majd a te gyerekednek lesz az unokatestvére. Erre nem használjuk az unokaöcs/unokahúg szavakat, azt vagy a testvéred gyerekére, vagy a nálad fiatalabb unokatestvéredre lehet mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!