Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Vennétek ki olyan lakást,...

Vennétek ki olyan lakást, aminek fura az elrendezése?

Figyelt kérdés
A bejárati ajtóval szemben a klotyó van, amit nyitva kell tartani szellőzés miatt, mert ablak nélküli. Vagy ez csak szerintem fura és gáz? Jobbra nincs semmi, klotyó mellett a fürdőszoba, ami ugyanaz a téma. Elfordulva balra egyenesen ott a konyha és továbbmenve még balra a hálóval egybeépített nappali. A teraszra a konyhából lehet kimenni! Ez a másik, amit én nem értek, mert az mindenhol a nappaliból vagy hálóból szokott nyílni!

2021. aug. 25. 01:37
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
91%
A teraszon lattal lefolyot??? Mert mi ilyet lattunk,ahol nem volt. Az egesz lakas beazott felrohadt az egesz parketta. Pupos.
2021. aug. 25. 02:07
 2/19 anonim ***** válasza:
86%
Én most vásárolni szeretnék, de olyan (többnyire kényszer-) megoldások vannak, hogy az agyam dobom el. Pl mikor a konyhán keresztül kel elcsattogni a fürdőszobába... Meg ugye lehet ilyen 1950 előtt épült szarokat néztél, és az akkori világban másak voltak még az igények, pl nem volt minden lakásban wc hanem csak egy a folyosó végén. Aztán ezekbe úgy kellett a vizesblokkokat beleerőszakolni. Minden a matekon múlik, ha van pénzed keress jobbat.
2021. aug. 25. 03:14
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Így leírás alapján nem érzem furának. Ha feldobnál egy alaprajzot, jobban lehetne véleményt mondani. A mi társasházunk 2006ban épült, a mi lakásunkban is szembe van a wc a bejárati ajtóval. Mondjuk, nálunk van ablaka a wc-nek. Meg minden helyiségnek, még az előszobának is. Én azt se tartom furának, hogy a terasz a konyhából nyílik. Sztem az a célszerűbb. Ha a teraszon szeretnél refgelizni, meginni a reggeli kávédat, sokkal közelebb a konyhs. Így leírás alapján nekem nem fura, de ha nem tetszik nekef, keress másikat. Az a lényeg, hogy Tevjól érezd magad a lakásban.
2021. aug. 25. 07:02
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez attól függ, mire van pénzed és mennyire sürgős és mennyire ragaszkodsz adott környékhez, ahol épp milyen a kínálat. Nagyon sok fura vagy nem ideális elrendezésű lakás van. De az ember mindig a saját szempontjai szerint dönti el, neki mi éri meg.

Pl. Századeleji körfolyosós házaknál tényleg sokszor egy egész emelet volt egy lakás, amit később osztottak fel, ellenben mondjuk volt a konyhából nyíló ablak nélküli cselédszoba, vagy a konyha külön külső bejárattal, hogy a cseléd ne találkozzon az uraságokkal. Vagy kisebb bérlakásoknál (felsőbb emeletek) nem volt még vécé csak emeletenként egy, de volt közös fáskamra, mosókonyha, amikből később lyuklakást csináltak, ahol csak az ajtó az ablak. Vagy az ötvenes évekig tipikus volt a "hall" nevű jó méretű, de ablaktalan átjáró szoba, ahol a vendégek várakoztak illedelmesen, amíg bekísérték őket a nappaliba - ez funkció ma már szintén felesleges és maximum étkezőnek jó ma vagy ha van rá pénzed, átrakhatod oda konyhád. És persze manapság is terveznek ész nélkül. Ma inkább az a zavaró, hogy irdatlan alacsony a belmagasság és nagyon sok kis szobára van felszabdalva egy-egy lakás, hogy több szobásként legyen eladható, de mondjuk szekrény már nem igazán fér bele.

2021. aug. 25. 07:05
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Végül is megszokás kérdése, a szellőzés hiánya, na az már zavaró.
2021. aug. 25. 07:21
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb, legpratikusabb ha a konyhabol nyilik a terasz. Mi kifejezetten ilyet epitettunk es imadjuk. En inkabb a nappalibol es a halobol nyilot nem ertem. Atcuccolsz minden etelt, italt az egesz hazon?
2021. aug. 25. 07:25
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Albérlet esetén engem nem érdekelne, hogy honnan nyílik a terasz, vagy a vécé.

Majd a sajátomnál fogok erre figyelni.

Ami érdekel, az a környék, a bérleti díj, a lakás tisztasága, a bútorok, felszerelések állapota.

2021. aug. 25. 10:22
 8/19 anonim ***** válasza:
71%

Mondjuk ahol a hálóból kell kimenni az erkélyre azt nem értem én sem. Ki akarsz ülni a haveroddal egy cigire és át kell kísérned a hálón? [link]

Pl itt nem értem mire gondolt a költő mikor csinált egy kicsi erkélyes hálót annak árán, hogy lett egy vaksötét nappalija. Gratulálok...

2021. aug. 25. 11:46
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
4 melyik század eleji? Nem mindegy ;)
2021. aug. 25. 11:47
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nem tudom elképzelni, hogy ne lenne szellőzés, hiszen még a legszakadtabb panelban is van valami minimális elszívás.
2021. aug. 25. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!