Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlő. Meddig vagyok köteles...

Albérlő. Meddig vagyok köteles a cuccát őrizni?

Figyelt kérdés

Felmondtam az albérlőnek, mert a viselkedése zavarta a ház többi lakóját. Kapott 2 hónapot, hogy másikat keressen magának. A megadott határidőig sajnos nem tudott elmenni, így kb. egy hónappal tovább maradt, a kauciót lelakta - tudom hiba volt -, hogy elősegítsem az új albérlet megtalálását - tudjon kauciót letenni -, természetesen kizárólag azért, hogy minél hamarabb elmenjen. Úgy távozott, hogy a kulcsot a postaládába dobta, valamint a holmija egy részét a lakásban hagyta, amire természetesen igényt tart.

A végelszámoláskor több tízezer forinttal fennmaradt, amit a kulcs átadásakor kellett volna rendezni. Mivel a kulcsátadás sem valósult meg, így a tartozás rendezése sem.

Csak hiteget, hogy majd fizet, ekkor meg akkor.

Meddig vagyok köteles a cuccát őrizni? Már egy hónap azóta is eltelt, hogy elköltözött.

Csak nehogy én fázzak rá, hogy a holmiját kidobom. Anyagi kárt is okozhat bosszúból.

Valamint a pénzemhez sem ártana hozzájutnom.

2021. aug. 14. 20:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Azóta sikerült rendezni az ügyet?
2021. szept. 6. 16:37
 12/14 A kérdező kommentje:

11/11

Megnyugtató módon sajnos nem. Írtam az általa megadott címre egy tértis levelet, amely a mai napon érkezett vissza nem kereste jelzéssel. Messengeren is elküldtem részére, amitől elborult az agya, de fizetni se akar, és a cuccáért sem jelentkezett. Én így hogy tudattam a dolgot hivatalosan is, tisztázottnak ítélem a helyzetet. Egyelőre nem éget a dolog, hogy üres legyen a lakás, de szerettem volna tisztességgel pontot tenni a végére. Rend a lelke mindennek.

2021. szept. 7. 20:05
 13/14 anonim ***** válasza:
Azóta lett valami? Elvitte a cuccát? Fizetett?
2022. márc. 21. 20:56
 14/14 A kérdező kommentje:
Semmi nem történt, se cucc elvitel, se fizetés. A tapasztalás, azóta nem próbálkoztunk lakóval, igaz nem is alap gondolat volt a lakás kapcsán a kiadás. Egy kényszerhelyzet volt, nem jött be.
2022. márc. 22. 20:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!