Albérlő. Meddig vagyok köteles a cuccát őrizni?
Felmondtam az albérlőnek, mert a viselkedése zavarta a ház többi lakóját. Kapott 2 hónapot, hogy másikat keressen magának. A megadott határidőig sajnos nem tudott elmenni, így kb. egy hónappal tovább maradt, a kauciót lelakta - tudom hiba volt -, hogy elősegítsem az új albérlet megtalálását - tudjon kauciót letenni -, természetesen kizárólag azért, hogy minél hamarabb elmenjen. Úgy távozott, hogy a kulcsot a postaládába dobta, valamint a holmija egy részét a lakásban hagyta, amire természetesen igényt tart.
A végelszámoláskor több tízezer forinttal fennmaradt, amit a kulcs átadásakor kellett volna rendezni. Mivel a kulcsátadás sem valósult meg, így a tartozás rendezése sem.
Csak hiteget, hogy majd fizet, ekkor meg akkor.
Meddig vagyok köteles a cuccát őrizni? Már egy hónap azóta is eltelt, hogy elköltözött.
Csak nehogy én fázzak rá, hogy a holmiját kidobom. Anyagi kárt is okozhat bosszúból.
Valamint a pénzemhez sem ártana hozzájutnom.
11/11
Megnyugtató módon sajnos nem. Írtam az általa megadott címre egy tértis levelet, amely a mai napon érkezett vissza nem kereste jelzéssel. Messengeren is elküldtem részére, amitől elborult az agya, de fizetni se akar, és a cuccáért sem jelentkezett. Én így hogy tudattam a dolgot hivatalosan is, tisztázottnak ítélem a helyzetet. Egyelőre nem éget a dolog, hogy üres legyen a lakás, de szerettem volna tisztességgel pontot tenni a végére. Rend a lelke mindennek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!