Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlő. Meddig vagyok köteles...

Albérlő. Meddig vagyok köteles a cuccát őrizni?

Figyelt kérdés

Felmondtam az albérlőnek, mert a viselkedése zavarta a ház többi lakóját. Kapott 2 hónapot, hogy másikat keressen magának. A megadott határidőig sajnos nem tudott elmenni, így kb. egy hónappal tovább maradt, a kauciót lelakta - tudom hiba volt -, hogy elősegítsem az új albérlet megtalálását - tudjon kauciót letenni -, természetesen kizárólag azért, hogy minél hamarabb elmenjen. Úgy távozott, hogy a kulcsot a postaládába dobta, valamint a holmija egy részét a lakásban hagyta, amire természetesen igényt tart.

A végelszámoláskor több tízezer forinttal fennmaradt, amit a kulcs átadásakor kellett volna rendezni. Mivel a kulcsátadás sem valósult meg, így a tartozás rendezése sem.

Csak hiteget, hogy majd fizet, ekkor meg akkor.

Meddig vagyok köteles a cuccát őrizni? Már egy hónap azóta is eltelt, hogy elköltözött.

Csak nehogy én fázzak rá, hogy a holmiját kidobom. Anyagi kárt is okozhat bosszúból.

Valamint a pénzemhez sem ártana hozzájutnom.

2021. aug. 14. 20:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%
Küldj neki egy tértivevényes levelet, amiben pontos határidőt szabsz meg. Ha addig nem jelentkezik, akkor dobd ki a cuccot, a tartozására meg vess keresztet.
2021. aug. 14. 20:18
 2/14 anonim ***** válasza:
97%
Nem fog elmenni a cuccaiert,és fizetni sem fog. Tedd azt amit az első válaszoló írt.
2021. aug. 14. 20:40
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne írj senkinek semmit, abból csak baj lehet.

Szedd össze a cuccait, és mennyiségtől függően egy jól záródó nagy műanyag zsákba, vagy kartondobozba tedd bele. Elteszed, lehetőleg száraz, molymentes helyre. A lakás zárait cseréld le.

Ne törődj vele, így jártál. Ha mégis jelentkezik, előbb a pénz, aztán a holmija.

Persze, ha verőlegényekkel jön, akkor más a szitu.

2021. aug. 14. 21:38
 4/14 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem semeddig nem vagy köteles őrizni. Írd meg neki sms-ben, hogy másnap délben kirakod az utcára amit nem vitt el, tuti rögtön meg tudja oldani és érte fog jönni.
2021. aug. 14. 22:32
 5/14 anonim ***** válasza:
96%

En biztos nem hagytam volna semmit alberletben ami kell, elvittem volna mielott leadom a kulcsot. Szerintem azt hagyta ott ami mar nem kell neki amugy sem. Dobd ki.

Mikor en koltoztem el alberletbol akkor szerzodesben volt hogy amit otthagyok azt szemetnek minositik es kidobjak, az elszallitasaert meg nekem kell fizetni, kauciobol levonjak.

2021. aug. 14. 23:10
 6/14 anonim ***** válasza:
85%

A mi yzerzodesunk ezert tartalmazza:

Berlo nem jogosult a Berlemenyben ingosagait felelos orzesre hatrahagyni.

Lenyeg,berbeado jogodul kidobni a szemetet berlonek.

Kuldd at a szerzit,lehet megtalalom a tavonatkozo pontot.

Amugy meg add ki a lakast es a kov berlo kidobta. Ennyi.

2021. aug. 15. 04:52
 7/14 anonim ***** válasza:
60%

A kulcsok visszaadását letagadhatod, a tartozását nem rendezte, holmija ott maradt -ergo: jogi értelemben még ott lakik, tehát köteles fizetni. Beszélj egy ügyvéddel. Megéri.

Ha kiteszed a cuccait és azok eltűnnek, akkor azt mondhatja, hogy ott lakik, csak elutazott, Te pedig önkényesen kidobtad a dolgait. Még kártérítést is követelhet tőled. Az ügyvéddel beszéld meg a kulcsok letagadását is, előtte való időben ne tagadd le, ne említsd senki előtt, mert ez egyébként nem tisztességes eljárás, de hát - szükség törvényt bont.

2021. aug. 15. 10:13
 8/14 A kérdező kommentje:
Megfordult a fejemben, hogy azért volt akkora önbizalommal mert lemásoltatta a kulcsokat és egy általa alkalmas időpontban vissza akart menni a cuccáért, de a távozását követően egy plusz zárral is be lett zárva a lakás. Mondjuk erre vonatkozóan nem szólta el magát, hogy ment volna a holmijáért, de lepattant az ajtóról.
2021. aug. 15. 16:44
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor pedig, ha el akarja vinni a holmiját, előbb fizessen és írjatok egy kijelentést papírra, hogy a mai nappal lejárt a bérleti szerződés és a feleknek nincs semmilyen követelésük a másik fél felé.
2021. aug. 15. 16:57
 10/14 xswerdy ***** válasza:
100%
de hát ha ott van a cucca, és te nem tudd másnak kiadni a lakást, akkor fizetnie kellene még a bérleti díjat
2021. aug. 16. 09:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!