Lehetséges a kilakoltatás?
Van egy családi házunk, ami az én nevemen van és a testveremén.
Albérletként adtuk ki a házat, laknak benne, de nem akarnak fizetni, mindig halogatják… Szóbeli szerződest kötött Édesapam. Testvérem volt a tanú.. De a másik személynek nem volt tanúja, csak egymaga… Ebben az esetben kitudjuk őket lakoltatni?
Hozzá teszem, hogy pár hónapot kifizettek már, de mindig hazudoznak, halogatják a fizetést. (átutalással szokták küldeni az összeget)
"Jogilag semmi közük a házadhoz, csak az apád csalt ki tőlük 1 milliót a semmire. Ők ezért simán feljelenthetik."
Ez úgy baromság, ahogy van, nagyon remélem, hogy csak a figyelmetlenséged miatt írtál ekkora marhaságot!
Kérdező!
Semmit nem kell visszaadnotok, egy éve lakják a házat 2-300ezerért, akkor miről is beszélünk?
A 9-es meg nem tudja jól.
A lízingszerződések lényege (mert az ilyet lízingszerződésnek nevezik) hogy a befizetett részletek nem fizetés esetén bérleti díjjá alakulnak.
Én végigcsináltam ezt hivatalosan, ügyvéddel, végrehajtóval, hidd el, hogy tudom miről beszélek, nem a hasamra ütöttem!
21-es igen, ha van rendes szerződés. Itt nincs semmilyen lízingszerződés. A szóbeli adásvétel érvénytelen. Ezt át lehet alakítani esetleg bérleti szerződéssé, de nem úgy, hogy a másik félnek tudomása sincs róla. Abban a hiszemben él ott, hogy megvette a házat.
Nagyon sürgősen kellene beszélni velük és tiszta vizet önteni a pohárba. Lehetőleg ügyvéd előtt kötni egy normális szerződést, amiben lehet részletfizetés vagy bármi.
24-es: az a gondja a kérdezőnek, hogy a beköltöző család nem hajlandó többet fizetni, így a dolog rendezéséért a tulajdonosoknak kell fellépni ügyvéddel/keresettel, ami nincs ingyen. A hivatalos út sok idő, de megoldható szépen, annyi javaslatot kapott már rá a kérdező. Ha egy éve benne vannak és fizettek 300.000-at összesen, akkor az 25.000/hó simán rá lehet fogni, hogy szívességi lakáshasználat volt és a rezsire küldték a pénzt.
A haszonélvezőnek nincs joga eladni, de megszabhatja, ki lakjon bent, tehát mondhatjátok azt, hogy az egyezség nem eladás volt, hanem szívességi használat, aminek most itt vége szakad. A kiürítést kérni kell, kaparjátok össze rá a pénzt. Ha erővel akarjátok megoldani, megüthetitek a bokátokat.
Már miért hinné, hogy megvette a házat - még ha érvénytelen módon is - amikor 1 millióért kapta volna és 2-300 fizetett és többet nem fizet?
Tényleg nem értem, hogy mi a francért jogászkodtok itt, amikor ez tiszta sor!
Két totál egyszerű, joghoz semmit nem értő ember megbeszélgette, hogy Kiss Béla eladja a házat Nagy Józsefnek, 1 millióért.
Ha Nagy József rendesen fizetett volna, akkor övé lett volna a ház amikor letelik.
Kiss Bélának illetve a fiának annyi dolga lett volna, hogy elmennek a vevővel az ügyvédhez, amit a vevő fizet, ott Kiss Béla lemond a haszonélvezetről, a fia meg aláírja tulajdonosként az eladást és szevasz!
Ellenben a vevő nem lett vevő, mert nem teljesítette a feltételeket, viszont egy éve benne lakik.
Simán ki lehet rakni, mivel egyik oldalról sem ragaszkodtak a jogszerűséghez, tehát a kirakásnál sem kell esetükben, de nincs is pénz rá.
Egy szó mint száz, ne keverjétek meg a szegény Kérdezőt, aki egyébként sincs toppon!
Senki nem tartozik senkinek, a "vevő" nyilván nem fog csodálkozni, ha ki lesz téve. Követelése nem lehet, az adott pénzt bőven lelakta!
Mekkora egy blődség ez?!
Nem bántásból de mennyi ész kell ahhoz, hogy a saját tulajdonát az ember mindenféle papír nélkül "kiadja"?
Egyébként a hatóságok előtt ilyen nincs és nem is lehet. A bérleti szerződés védi az albérlőt is, hiszen azzal jogok is járnak... de ha az nincs akkor olyan mintha most beugrana a lakásomba 16 Zigá;y aztán aztmondanák mostantól itt lakunk... de azért fizetünk ám majd.
Ilyen nincs. Az az "albérlő" a törvény szerint teljesen jogtalanul lakik ott. Ehhez nem kell más mint kipaterolni őket, ide nem kell bíróság meg ilyen olyan hercehurca.... ha meg nem mennek akkor rendőrség. Kimennek a jardok kerik a papirokat milyen jogalappal tartozkodnak ott... ja hogy nincs? A viszonlátásra...
Hihetetlen hogy ilyen van....
Arra már rá sem merek kérdezni, hogy ha albérletnek tekintjük az elmúlt időszakot, akkor vajon megfizették-e az adót utána. Úgy sántít az egész, ahogy van. Haszonélvező nem adhatja el, de "eladta". A szóbeli "szerződés" semmis.
Kérdező, tedd már meg, hogy leírod mi lett a vége az egésznek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!