Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet foglaló küldése...

Albérlet foglaló küldése szerződés nélkül?

Figyelt kérdés
Párommal a tegnapi nap voltunk albérletet nézni. Ingatlanos csávó azt mondta h ma estig tudja nekünk foglalni az albit,amit kinéztünk, küldjük foglalóként el mihamarabb a két havi kaució összegét, azzal tudjuk mi lefoglalni a lakást. Azt mondta, hogy a szerződés csak ezután lehetséges. Az a kérdésem, hogy mennyire megbízható, hiteles ez az egész? Ha van valakinek tapasztalata, hogy hogyan működik ez a folyamat, megköszönném, ha leírná.

2021. júl. 28. 17:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%

Amíg nem láttál tulajdoni lapot, és a tulaj okmányait, addig semmiképpen.

A kauciót szerződés kötéskor adják.

Én nem adnék, elég gyanús az ügylet.

2021. júl. 28. 17:40
 2/17 anonim ***** válasza:
95%
Így verték át sokakat mostanában..
2021. júl. 28. 17:40
 3/17 anonim ***** válasza:
95%
A foglalóhoz is kell előszerződést kötni, ami arról szól, hogy majd szerződni fogtok. Csak úgy nem küldözgetünk pénzt.
2021. júl. 28. 17:43
 4/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
2021. júl. 28. 17:48
 5/17 anonim ***** válasza:
30%
Szia! A mi ingatlanosunk is így csinálja. Csak akik foglaltak nála, azok közül választ a tulaj. Akit nem választunk, azoknak a foglaló visszajár, mert nem őmiattuk hiúsult meg a bérlés. Természetesen kérhetsz találkozót előbb a bérbeadókkal.
2021. júl. 28. 18:00
 6/17 anonim ***** válasza:
95%
Zsebbe, nem hivatalosan pénzt nem adunk.
2021. júl. 28. 19:39
 7/17 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem is ingatlanos. Elmentek nyaralni, megkapta a kulcsot a virágok locsolásához, ő meg beszed párszor 2 hó kauciót saját zsebbe így.
2021. júl. 28. 19:41
 8/17 anonim ***** válasza:
93%
Ismerős nővel ugyanezt tették. Egy csaj kiadta magát ingatlanosnak, levett tőle (meg még, mint kiderült, másoktól) előlegnek jó sok pénzt, aztán eltűnt. Körözik talán azóta is.
2021. júl. 28. 19:42
 9/17 anonim ***** válasza:
89%

Én az ilyenekre mondtam mindig, hogy köszönöm szépen, nem kívánom kivenni az albérletet.

Akár valós tulaj, akár csaló, ha már valahol lakni fog az ember legalább 1-2 évet és ki fog adni több millió Forintot, ott hagy ne sürgessék már a döntést.

2021. júl. 28. 20:25
 10/17 anonim ***** válasza:
93%

Foglalózás létező dolog, de egyrészt nem a teljes kauciót szokták kérni, másrészt nem papír nélkül.

Nálunk is így volt, hogy kb három héttel később költöztünk volna, ezért le kellett rakni egy havi bérnek megfelelő foglalót.

De ehhez tartozott egy tanúzott hivatalos papír is, hogyha visszalépünk, bukjuk a foglalót, ha a tulaj gondolja meg magát, a foglaló duplája(!) jár vissza.

Mikor megkötöttük a szerződést, a foglaló összegét beszámítottuk a kaucióba, tehát nem ment kukába a pénz.

Ha ti azonnal költöznétek, akkor eleve nem indokolt a foglalózás, akkor szerződést kell kötni a kaució lerakásával. Meg eleve gyanús ez a moströgtönutaljál hozzáállás. Én óvatos lennék a helyetekben.

2021. júl. 28. 22:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!