Albérletben élők. Nem sokalljátok az albérlet árakat?
Sok tulaj elkér egy szobáért 60-80.000 forintot.
Egy bútorozatlan, vagy, részben bútorozott lakásért, ami alig 40 nm, elkérnek
150-200.000 forintot is.
Kíváncsi vagyok, hogy mikor fogja, elérni egy 50 nm-s lakótelepi lakás a 300.000 forintos albérleti árat?! 🤔
Mert ha ilyen ütemben emelik a tulajdonosok az albérlet árakat, akkor hamarosan többért fognak kiadni egy albérletet, amennyi egy havi fizetés.
Vagy pont annyiért, amennyi egy havi fizetés.
Bár ha belegondolok, most is annyiért adják ki sokan a lakásukat, amennyi egy átlag dolgozó nettó keresete,mint pl. akár egy kereskedelmi vagy egy egészségügyi dolgozóé.
"Engem úgy amblokk az ingatlan árak jobban zavarnak, hogy egy valamirevaló környéken lévő, élhető lakás/ház Budapesten 70 millió környékén kezdődik."
Te nagyon el vagy tévedve. Feleennyiért is lehet normális, két szobás lakást kapni, és nem csak a Hős utcában.
Az alberlet arak a fizetesekhez kotottek, mivel nincs ertekelheto allami berlakas piac magyarorszagon ezert nagyjabol az atlag ingatlan az atlag fizetes 50-60 szazaleka kornyekenkenkent.
Ma a median ber magyarorszagon 220e es kb tippre az atlag magyar 40nm es lakas 90-110e plusz rezsi.
Lehet mondani h inflacio igy ugy de ha csak nem lesz nepesseg robbanas (nem lesz, sot fogyunk) az alberlet arak korlatja a mindenkori fizetesek lesznek.
Ha szarul megy a forintnak es a gazdasagnak szarul fog menni a kiadoknak es a berloknek is.
"Te nagyon el vagy tévedve. Feleennyiért is lehet normális, két szobás lakást kapni, és nem csak a Hős utcában."
Hát, ezért nem lesz jobb a helyzet sose. Mert tele vagyunk olyan emberrel aki valami kutyaszaros proli környéken, mindenféle fillérbaszó megoldással és kompromisszummal együttélve, egy újépítésűliftes 2.5 méteres belmagasságú társasházban a szomszéd fingását hallgatva is meg tudja győzni magát hogy ő bizony normális helyen, normális környéken lakik.
Ez Magyarország tragédiája, hogy senkinek nincs igénye a jobbra. Sőt, akinek van, az a hülye! Így meg nem lesz jobb sose, mert ilyen hozzáállással ezt érdemeljük.
"Langyos a sör, de nekünk így is jó. Hamis a harmónika, de nekünk így is jó.
Jobb nem is jár, ha nekünk így is jó." (Zorán)
Erre ezt tudom mondani. Örülök, ha neked így is jó.
"Mert tele vagyunk olyan emberrel aki valami kutyaszaros proli környéken, mindenféle fillérbaszó megoldással és kompromisszummal együttélve, egy újépítésűliftes 2.5 méteres belmagasságú társasházban a szomszéd fingását hallgatva is meg tudja győzni magát hogy ő bizony normális helyen, normális környéken lakik."
1. Te említettél lakást, nem én hoztam fel. A szomszéd fingását akkor is ugyan úgy hallgatod, ha az a lakás egy újgazdag lakóparkban van.
2. A 2.5 méter belmagasság szerintem tejlesen normális.
3. AZ amit te proli környéknek gondolsz, az az emberek nagyrészének megfelel. AZ hogy te egy újgazdag sznob vagy, nem tudom hogy jön ide.
15ös többnyire hülyeségeket beszél, de annyiban igaza van, hogy olyan "csodás" építészeti megoldásokat látok mostanában, hogy a belem kifordul. Amikor 36nm-es lakásokat alakítanak át "kétszobássá", meg muszáj egy k*rva ebédlőt csinálni egy garzonba egy egyszerű pult helyett. Sajnos ez a csóróság miatt is van.
Most nézegetek lakásokat megvételre, mert elegem van a magyar bérlési kultúra hiányából. Elegem van abból, hogy feketén adnak ki lakásokat adózás nélkül és mások zsebébe tömködöm a pénzem. Igaz mobilabb vagy így és el tudsz költözni ha zavarnak a szomszédok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!