Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha ma szerződést kötöttem egy...

Ha ma szerződést kötöttem egy lakásra és kifizettem, attól még visszamondhatja a tulajdonos?

Figyelt kérdés
2021. jún. 12. 16:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%

Mi szerepel a szerződésben?

Vételár mekkora része az, ami foglalónak számít? Mert annak a terhére "visszamondhatja". Mivel ma kötötted, ezért biztosan nincs még érkeztetve a Földhivatalban.

Miért merült fel benned egyáltalán ez a kérdés?

2021. jún. 12. 16:54
 2/12 anonim ***** válasza:
66%
Ha van említve pénz külön foglalóként a szerződésben (általában az ár 10%-a szokott az lenni), akkor annak a duplája jár neked vissza, ha ő meggondolja magát.
2021. jún. 12. 17:15
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Alapvetően a foglaló terhére az eladó a szerződés teljesítéséig tud elállni az adásvételtől. Ha kifizetted, és át lett adva az ingatlan, akkor a szerződés teljesült, megtörtént az adásvétel. Ilyenkor már csak közös megegyezéssel lehet felbontani a szerződést (egyébként nem biztos hogy rosszul jársz vele, mert a foglalót "ingyen" megdupláztad)
2021. jún. 12. 17:51
 4/12 anonim ***** válasza:
76%
Ha kifizetted és alá lett írva a szerződés, onnan már nem lehet vusszatáncolni.
2021. jún. 12. 19:19
 5/12 anonim ***** válasza:
65%
Vissza, de akkor a foglaló kétszerese jár neked.
2021. jún. 12. 21:32
 6/12 anonim ***** válasza:
93%
Amúgy albérlet kategóriában van kérdés, szóval nincs szó adásvételről, foglalóról vagy földhivatali érkeztetésről. (Kivéve, ha rossz kategóriában van a kérdés.)
2021. jún. 13. 00:19
 7/12 anonim ***** válasza:
62%
6: Azt írja, kifizette. Az az első havi díj szokott lenni, amit szerződéskötéskor fizetnek birtokbaadás előtt, az bizony foglaló, amit elveszít az a fél, aki miatt mégis meghiúsul a bérlés birtokbaadás előtt.
2021. jún. 13. 00:41
 8/12 xswerdy ***** válasza:
100%
a szerződéskötéskor átadott pénz csak akkor foglaló, ha a szerződésben annak minősítik. Amúgy valóban lehet szó foglalóról bérleti szerződés esetén is, meg bármilyen más szerződésnél, de az ingatlan adásvételnél a legelterjedtebb.
2021. jún. 13. 12:39
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező annyira nem közölt részleteket, hogy majdnem mindenki a kérdésről a lakásvásárlásra asszociált.
2021. jún. 13. 12:44
 10/12 anonim ***** válasza:
77%
Igaz, ezt én is benéztem.
2021. jún. 13. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!