A tulajdonos emelni szeretné a díjat szerződésen kívül, ilyenkor mit tudok tenni?
Egy családi ház alsó szintjén lakunk, a kutya végett kerestünk külön kertes házat, hogy bármikor ki tudjon menni amikor szeretne. Amikor aláírtuk a szerződést, megbeszéltük a tulajdonossal, hogy a kutyát nyugodtan kivihetem (csakis felügyelettel van kint!) de nyáron fizessek a kerthasználatért. Azóta kopogtatott, hogy hát ő ilyenre nem emlékszik, és bizony akkor is fizessek a kerthasználatért havi 20 ezret, ha a kutya kimegy pisilni kakilni. Ez egy 60 nm-es kert, kocsival beállni nem lehet stb, ezen kívül másra nem tudjuk használni, de természetesen a kutyámat is sétálni viszem, illetve bandázni, nincs kint a kertbe csak napi 10 percet amíg elvégzi a dolgát.
Mindemellett télen letakarítottam mindent , ha esett a hó, utána összeszedtem a leveleket, lemetszettem a növényeket teljesen ingyen, és még a tulaj megkért , hogy nyáron nyírjam a füvet. Tehát ő úgy gondolta, hogy én kertész leszek, és mellette még fizessem a havi 20 ezret.
A szerződés két pontját bemásolnám, ami erre vonatkozik, más pontokban egyáltalán nem esik szó a kertről se a fizetésről.
1; A bérbeadó kizárólagos tulajdonát képezi a Földhivvatali ingatlan nyilvántartásában a XY helyrajzi szám alatt természetben XY szám alatt 50 négyzetméter nagyságú 2 szobából és mellékhelyiségből álló társasház öröklakás , továbbá a lakáshoz tartozó 60 négyzetméter kertrész.
Ebben a pontban tehát le van írva, hogy a lakáshoz tartozik a kertrész.
2; A bérlő vállalja , hogy minden hónap 5-ig, megfizet a bérleti díj jogcímén a bérbeadónak XY ft-ot, az 1. pontban megjelölt öröklakás , továbbá a nyári hónapokban (június, július és augusztus) 20 000 ft-ot azaz húszezer forintot a lakáshoz tartozó kertrész havi bérleti díjaként. A bérleti díjat előre esedékesen egy összegben kell megfizetni.
Azaz pontosan meg van fogalmazva, hogy melyik hónapokban szükséges a kerthasználatért fizetnem. Ám a tulaj azért cirkuszol, hogy márpedig egész évben fizetni fogok neki érte, mert a kutyámat kiviszem.
Ilyenkor mit tudok tenni?
A blökit átcseréled egy plüsskutyára.
Az havi 20ezerrel olcsóbb.
Amíg él ez a szerződés, addig védekezhetsz ezzel. De ha a határozott idő lejár vagy ha határozatlan, akkor simán felmondhat neked.
Neked kell eldöntened, megér-e ennyit neked ez az albérlet ezzel a tulajjal vagy inkább lépsz.
Sajnos határozott ideig írtuk alá a szerződést .:( Nem ér ennyit, már eleve az gerinctelenség, hogy a képembe hazudik, hogy semmi ilyesmit nem beszéltünk meg. Pedig tényleg mindent megcsinálunk teljesen ingyen a ház körül ; még kis fákat is hoztunk nekik meg fűmagot , amiért végül el sem kértük a pénzt , mert jó viszonyt szerettünk volna àpolni..
Viszont sajnos ha felmondjuk a szerződést , bukjuk a kauciót.
Akkor amint lejár az itteni szerződés, keressetek másik házat.
S mutasd meg a szerződést a tulajnak, hogy oda bele van írva hogy mikor kell. Szerződés nélkül nem emelhet, csak azért mert olyan kedve van.
Te pedig ne csinálj ingyen munkát, majd ő vágja a füvet, metszi a fákat, meg akármi. Lassan úgyis jön a kertészkedős idő.
Nem értem az ilyen tulajokat, miért nem tartják be azt ami a szerződésben van.
Vagy esetleg mondhatod neki, hogy ha már ingyen kertészkedsz, akkor nem fizetsz.
Ha van a szerződésben olyan rész hogy pontosan mikor és mire használhatjátok a kertet akkor az az irányadó. Itt csak az áll hogy a kerthasználatért 3 nyári hónapban kell fizetned. Ebből nem derül az ki hogy ez azt is jelenti hogy kizárólag ebben a 3 hónapban is használhatod.
Ha a szerződésben nincs konkrétum a kerthasználatra vonatkozóan, akkor én nem fizetnék. Ugyanakkor en is keresnék másik albérletet ha lejárt az idő.
Nem lehet,h az a baja,h nem szeded ossze a kutyad utan a kakijat?
Nem assa fel a kertet a kutyad?
Mert lathatoan vmi baja van,h hasznalod a kertet.
A szerzi a lakas es kert berbeveteleros van szo.
Kizarolag a nyari honapok vannak leirva.
Gondolom nem ad szamlat.. a teljes kifizetett osszeget le kell irnia a sorszamozott keszpenzfizetesi bizonylatba. Narancssarga fedelu konyv. A nav ilyet fogad el szamla jogcimen.
Ezzel tudsz visszavagni. Ha nincs kutyakaki stb a kertben.
Amugy o ott lakik es o is hasznalja a kertet? Nem lehet,h csak fel a kutyadtol es nem akarja,h kinnt legyen?
(Nekem is van kutyam. Nem kotekedesbol irtam ilyeneket.)
A rendeltetesszeru hasznalatot mikor jogosult ellenorizni? Azaz mikor jogosult atnezni az ingatlant?
En szivesen atnezem a teljes szerzodest az adataitok nelkul. Hatha talalok vmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!