Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Indíthatnak ellenem végrehajtást?

Indíthatnak ellenem végrehajtást?

Figyelt kérdés
2019 decemberétől 2020 oktoberéig béreltem egy lakást. Ügyvéd előtt aláírt szerződésünk volt, de a bérleti díj fizetésekor soha nem kellett semmit aláírnom, hogy átadtam illetve a főbérlő azt átvette. Az első közösköltség befizetésekor feltűnt, hogy elég magas az összeg (20.000 Ft). A befizető papíromon külön tételként szerepelt,hogy: lépcsőház felújítási díj ; 9.995 Ft. Szóltam a főbérlőnek, hogy erről nekem nem szólt, ez a díj nem szerepel a szerződésünkben, és nem fogom fizetni, szerintem ez az ő kötelessége, mivel a felújítás előtt ő egyezett bele az összegbe a közösképviselővel, nem én,illetve a lépcsőház állapota az ő lakásának értékét növeli. A közösképviselőnek szóltam és nem is fizettem azt az összeget . Fél éve kiköltöztem abból a lakásból, semmilyen hátralékot nem hagytam(víz,villany,gáz 0 Ft tartozás) ,viszont ma kaptam egy telefont az akkori főbérlőtől, hogy ha az adott összegekből keletkezett "tartozásomat" nem fizetem ki, úgy végrehajtást indít ellenem. Nem tudom fontos-e, de arra a lakcímre bejelentkezve nem voltam. A kérdésem az lenne , hogy jogilag megállja a helyét egy ilyen vád,egy ilyen végrehajtási kérelem ellenem ? Bocsánat hogy hosszúra sikerült, remélem valaki tud adni tanácsot ebben .

2021. márc. 17. 21:34
 1/7 anonim ***** válasza:
81%

Az hogy nem voltál bejelentkezve, az nem jelent semmit, szerződésed volt.

Ugyanakkor viszont, mivel ha jól értem, megállapodásod volt a tulajjal és a közös képviselővel is, így nem nagyon fog fogást találni rajtad.

2021. márc. 17. 23:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
BEhajthato,ha a szerzodes tartalmazza,h fizeted a rezsit es vagy kozoskoltseget....
2021. márc. 18. 05:28
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

Ha a szerződésben úgy szerepel, hogy fizeted a közös költséget - KIVÉVE ANNAK A FELÚJÍTÁSI ALAPJÁT - akkor nem hajtható be.

De ha csak közös költség van, kitétel nélkül, akkor azt buktad.

2021. márc. 18. 07:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Valahol olvastam róla hasonló ügyben, utólagos pereskedés során a bíróság megállapította hogy a közös költség mely része továbbterhelhető. Pl. szemétszállítás díja igen, szigetelésre felvett társas házi kölcsön nem. Ott utólag vissza kellett fizetni a tulajdonosnak a jogosulatlanul felszámolt összeget. A tulajdonos utána úgy oldotta meg ezt a kérdést hogy beleépítette a bérleti díjba a közös költséget.

Kérdezz meg egy erre szakosodott ügyvédet.

Mielőtt nekiállnátok ekézni én is bérbeadó vagyok, de legyünk már korrektek.

2021. márc. 18. 09:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a pénzmozgás nincs dokumentálva -ha jól értettem- akkor nincs bizonyitéka, márpedig ha ő inditana ellened bármit is, neki igazolnia kell hitelt érdemlően azt hogy tartozol neki.

Neki kell bizonyitania nem neked.

Egyébként amikor kiköltöztél, visszakaptad a kauciót? Ha igen, akkor az azt jelenti elszámoltatok egymással.

2021. márc. 18. 13:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha elindítja a végrehajtást, vedd át, és élj ellentmondással.

Akkor pert kell indítania és neki kell bizonyítania.

Ha van a közös költségnek felújítási része, azt a tulajnak kell állnia a törvények szerint.

2021. márc. 18. 23:12
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szóval inkább beszéljétek meg, mert a törvények szerint nincs jogalapja a követelésnek.

Keresd ki a törvényt, és mutasd meg neki!

Így jártok a legjobban, nem veri fölösleges költségbe magát senki.

2021. márc. 18. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!