Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletben lakók, ti hogy...

Albérletben lakók, ti hogy fizetitek a rezsit?

Figyelt kérdés
A lakbérre van egy szerződésben meghatározott határidő. Ami addig megjön rezsi számla, azt azzal együtt utaljuk, de ha közben hó végén még jön számla, akkor azt hó végén fizetjük. Gyakorlatilag bármikor befuthat egy meglepetés fizetnivaló. Másoknál is így van? A régi helyen minden számlát egyszerre fizettünk, havi egy alkalommal, a bérleti díjjal együtt.
2021. márc. 11. 05:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

De miért nem beszélitek meg, hogy a lakbérrel együtt?

Ami hó végén jön, az már a következő havi, tök ráérne akkor.

2021. márc. 11. 14:15
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
2 vagyok. Szerintem is még kéne ezt beszélni, pláne hogy még átláthatatlan is.
2021. márc. 11. 14:31
 13/17 anonim ***** válasza:
58%

Valószinűleg anyagi gondjai lehetnek a tulajdonosnak ha minden számlát veletek fizettet ki. Vagy szarrágó-bocs.

Én is beszelnék velül, ez szerintem mindenhol igy van ha a tulaj nevére megy a számla. Ő kifizet mindent, ti meg hó végén egyszerre fizettek neki.

2021. márc. 11. 14:37
 14/17 anonim ***** válasza:
73%
Szóval ha jól sejtem feketén van ha nem lehet utalni :)
2021. márc. 11. 17:37
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

A lakbérrel együtt adom oda. Hó végén befényképezem az óraállásokat és mindig fogyasztás után. Szerintem ez a legtisztább és legegyszerűbb.

"Utalni nem lehet. Külön kérte a tulaj, hogy mindent készpénzben. Csak ez nagyon macerás nekünk. Kifizetjük hó közepén a bérleti díjat meg azt a számlát, ami addig megjön, aztán hó közben meg még újra meg újra mehetünk a pénzzel. Persze mi visszük házhoz, mert ő kisbabás anyuka, nem mászkál be a belvárosba. A férje meg nem foglalkozik ezzel."

Volt nekem is ilyen főbérlőm, aki preferálta a készpénzt, de mindig ő jött el érte, oda ahová én kértem (nyilván reális keretek között). Ha neki készpénzben kell, akkor az a minimum, hogy ő alkalmazkodik hozzád. Mondd meg neki, hogy te erre nem érsz rá, ha készpénzben kell neki, akkor jöjjön érte, különben elutalod és téged nem érdekel.

2021. márc. 11. 17:50
 16/17 anonim ***** válasza:
Nincsenek filléres gondjai a tulajnak, így a jelenlegi helyzetben kb 3 havonta jön hozzánk és egyben fizetjük a bérletit plusz rezsit. Előtte havonta, kéthavonta jött és fizettük az addig megérkezett rezsi számlákat és a bérletit. Van amikor egyik hónapban nem volt villany csak gáz számla, következő hónapban meg dupla villany az egy gáz mellett, de sose volt meglepi, hisz készültünk rá, hogy elmaradás volt, mert amikor jött még nem érkezett meg az egyik rezsi számla. Kp-ban fizetünk mi is, viszont nem ugraszt minket minden számla esetén. A vízszámla csekken jön az ő nevére, azt fizetjük. Mivel megvan a bizalom nem kell bemutatnunk a szelvényeket, de ha nem fizetnénk azt a személyes találkozáskor hamar megérezné :)
2021. márc. 17. 20:46
 17/17 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy van, hogy a postaládába jön a csekk. Azt befizetjük, a feladóvevényeket meg gyűjtjük és leadjuk a tulajnak a köv. havi lakbér kifizetésekor.
2021. márc. 18. 08:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!