Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletben lakók, ti hogy...

Albérletben lakók, ti hogy fizetitek a rezsit?

Figyelt kérdés
A lakbérre van egy szerződésben meghatározott határidő. Ami addig megjön rezsi számla, azt azzal együtt utaljuk, de ha közben hó végén még jön számla, akkor azt hó végén fizetjük. Gyakorlatilag bármikor befuthat egy meglepetés fizetnivaló. Másoknál is így van? A régi helyen minden számlát egyszerre fizettünk, havi egy alkalommal, a bérleti díjjal együtt.
2021. márc. 11. 05:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

"Gyakorlatilag bármikor befuthat egy meglepetés fizetnivaló."

Gondolom nem kötsz össze - vissza szolgáltatási szerződéseket, így tudod, hogy minden hónapban (esetleg kéthavonta felénk a víz ilyen) miyen számlák várhatók. Nagy meglepetés nem lehet benne, max 1-2 nap eltérés.

"Másoknál is így van?"

Akik szolgáltatást szeretnének és nem hitelezi meg a bérbeadó vagy a saját nevükre jön a számla azoknál bizony igen ez ilyen.

2021. márc. 11. 05:45
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, kinek a nevére jön a számla. Ha a Te ( bérlő) nevedre, akkor úgy fizeted ahogy jön. Ha a bérbeadó nevére jön, akkor egyben a bérleti díjjal, összezárva az addig megjött számlákat.
2021. márc. 11. 05:51
 3/17 A kérdező kommentje:
A bérbeadó fizeti. Nekem ez csak azért fura, mert a korábbi helyen ami megjött a bérleti díj esedékességéig, azt kifizettük, a többit meg a következő hónapban. Most meg havi többször futkoshatunk a tulajhoz a pénzzel. Két hónapja például vidékről kellett felszaladni velem Arról nem beszélve, hogy jön egy számla 28-án, amikor már nem feltétlenül van ennyi pénzünk. Ha az én nevemen lenne, tudom hogy ráérnék 5-én kifizetni, amikor megjön a fizetés és nem kellene az utolsó fillérünket odaadni.
2021. márc. 11. 06:38
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Utaljátok és akkor nem kell szaladgálni, de amúgy nálunk is mindent egybe fizetünk. Meglepetés számlák nem futnak be, amennyit elhasználtunk pl februárba azt márciusba küldjük lakbérrel együtt.
2021. márc. 11. 07:16
 5/17 molnarmarcell21 ***** válasza:
90%

A tulaj fizet mindent és a bérleti díjjal együtt adjuk oda neki a rezsipénzt is.

Viszont mi nem havonta, hanem félévente fizetünk.

2021. márc. 11. 07:25
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem mi kapjuk a számlákat, hanem a tulaj.

Minden hónapban elküldjük az óraállásokat a tulajnak (víz, gáz, áram), ő bediktálja, utána kifizeti ahogy jönnek számlák, és aztán mi a lakbérrel együtt átutaljuk neki. Évek óta így csináljuk, még sose volt probléma belőle.

2021. márc. 11. 08:41
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Megkaptuk az online felületek belépési kódjait, ott fizetjük.
2021. márc. 11. 11:41
 8/17 anonim ***** válasza:
60%

Nálunk a villany pl. mindig megjön 25-28-a körül, a gáz meg csak 6-8-a körül.

Én nem rohangálok egyesével, egyben fizetem be tizedikén.

A tulaj nevén van a csekk, de ide jön a lakás címére, szóval én befizetem és utána odaadom neki a letépett kis csekket.

2021. márc. 11. 13:32
 9/17 anonim ***** válasza:
82%
Minden hónap végén lefotózzuk az összes órát, ő kiszámolja és a lakbérrel együtt odaadjuk neki. Azt nem tudom ő hogyan és mikor fizeti, de mi minden hónapban az aktuális óraállás szerint-nyilván a beköltöztéskori értékek számítottak 0-nak :)
2021. márc. 11. 13:49
 10/17 A kérdező kommentje:

Tehát ezek szerint a legtöbben a lakbérrel együtt fizetik, és nem számlánként, amikor jön.

Utalni nem lehet. Külön kérte a tulaj, hogy mindent készpénzben. Csak ez nagyon macerás nekünk. Kifizetjük hó közepén a bérleti díjat meg azt a számlát, ami addig megjön, aztán hó közben meg még újra meg újra mehetünk a pénzzel. Persze mi visszük házhoz, mert ő kisbabás anyuka, nem mászkál be a belvárosba. A férje meg nem foglalkozik ezzel.

2021. márc. 11. 14:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!