Albérlet felmondása?
ma 15:33
Üdv!
Ismét segitséget kérnék!
2 havi kauciót fizettem az albérletemre,benne van a szerződésben ha nem tudok rezsit vagy bérleti dijat fizetni akkor ez egy fajta biztositék.
Ha ehhez hozzá kell nyúlnia a főbérlőnek akkor 3 napon belül vissza kell pótolnom a kaució összegét.
Jeleztem felé hogy ebben a hónapban nem fizetnèk bérleti díjat egyet leszeretnék lakni,a rezsit kifizetem mivel megszűnt a munkám a covid miatt.
Április 15-ig elhagyom az ingatlant,abban a hónapban kifizetem a rezsit.
Ő mindenáron azt akarja hogy bérleti díjat fizessek most és írjam alá hogy x összegü rezsi tartozásom maradt felé.
Csak akkor járna vissza a kaució ha felmondja a szerződést,mivel nem fogok tudni fizetni a kauciót erre felhasználja és 3 napon belül fogja felmondani a szerződést.
Mit tehetek?
Mert benne van hogy a kaució erre van,ha rezsit vagy bérleti dijat nem tudok fizetni.De 3 napon belül hogy pótolom ha nem tudom kifizetni 😀
Ekkor szerződést bont,de elmondása szerint akkor már nem lesz kaució.
Valaki tud segiteni?
A kaució NEM arra való, hogy "lelakd", hanem ha kárt teszel a lakásban, vagy rezsitartozásod van, azt a kiköltözesd UTÁN ebböl ki tudja a tulajdonos fizetni, nem pedig arra, ha nem fizeted a lakbért vagy a rezsit, amíg ott laksz!
Ha nem fizeted a lakbért, az indok az azonnali hatályú felmondásra részéröl, és a kauciót vagy a megmaradó részét csak akkor kell visszafizetnie, ha a lakás normális állapotban van, és semmiféle tartozásod nincs a lakásra nézve.
Söt, ha nemfizetés miatt felmond, akkor a kauciót megtarthatja, ha nem talál másik bérlöt és így jövedelemkiesése lenne.
Amint írod, a kaucióból akkor enged lelakni, ha utána visszapótolod.
Tehát lelaksz egy hónapot, visszapótolsz egy hónapot és utána visszakapod a 2 hónap kauciót, ebben állapodtatok meg.
A törvény szerint pedig egyenesen tilos kauciót lelakni, szóval ez egy kegy részéről.
Én nem mondom fel,ő fogja felmondani a szerződést.
Akkor a kaució nekem jár?
5: Az azonnali hatályú felmondás nem rendes felmondás, hanem az teszi lehetővé, hogy megszegted a szerződést.
Szerződésszegésért cserébe pedig elveszted a kauciót.
Rendes felmondás esetén visszajár a kaució.
Akkor kifizetem a lakbért a rezsit meg nem,és akkor azt fizesse ki a kaucióból hisz te írtad első hogy ez arra van.
A rezsitartozásra.
Nyilván semmi kárt nem okoztam,de ha okoztam volna arról már tudnék.
Ha ennek ellenére ő mégis a kaucióból fedez valamit,számlával kell igazolnia felém.
nincs ilyen szabály, hogy a szerződésszegés ára a kaució bukása, csak ha szerződésben szerepel.
Alapesetben szerződésszegés esetén meg kell fizetni a másik fél tényleges kárát. Ugyanakkor a kárt szenvedőnek kárenyhítési kötelezettsége van, tehát jelen esetben meg kell próbálnia mielőbb kiadni a lakást, és csak az üresjárat miatti bevételkiesést, meg a hirdetés, ingatlanos, stb. költségeit követelheti. Ezen lehet vitatkozni, hogy az mennyi volt, meg mennyire igyekezett ténylegesen kiadni, ezért szokták a szerződésben kikötni, hogy a kaució összege a szerződésszegés ára.
Arról nem írsz, hogy a szerződésed szerint rendes felmondással milyen feltételekkel mondhatsz te fel, lehet, hogy az lenne a célszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!