Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet felmondása?

Albérlet felmondása?

Figyelt kérdés

ma 15:33

Üdv!

Ismét segitséget kérnék!

2 havi kauciót fizettem az albérletemre,benne van a szerződésben ha nem tudok rezsit vagy bérleti dijat fizetni akkor ez egy fajta biztositék.

Ha ehhez hozzá kell nyúlnia a főbérlőnek akkor 3 napon belül vissza kell pótolnom a kaució összegét.

Jeleztem felé hogy ebben a hónapban nem fizetnèk bérleti díjat egyet leszeretnék lakni,a rezsit kifizetem mivel megszűnt a munkám a covid miatt.

Április 15-ig elhagyom az ingatlant,abban a hónapban kifizetem a rezsit.

Ő mindenáron azt akarja hogy bérleti díjat fizessek most és írjam alá hogy x összegü rezsi tartozásom maradt felé.

Csak akkor járna vissza a kaució ha felmondja a szerződést,mivel nem fogok tudni fizetni a kauciót erre felhasználja és 3 napon belül fogja felmondani a szerződést.

Mit tehetek?

Mert benne van hogy a kaució erre van,ha rezsit vagy bérleti dijat nem tudok fizetni.De 3 napon belül hogy pótolom ha nem tudom kifizetni 😀

Ekkor szerződést bont,de elmondása szerint akkor már nem lesz kaució.

Valaki tud segiteni?

2021. márc. 9. 15:33
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

A kaució NEM arra való, hogy "lelakd", hanem ha kárt teszel a lakásban, vagy rezsitartozásod van, azt a kiköltözesd UTÁN ebböl ki tudja a tulajdonos fizetni, nem pedig arra, ha nem fizeted a lakbért vagy a rezsit, amíg ott laksz!

Ha nem fizeted a lakbért, az indok az azonnali hatályú felmondásra részéröl, és a kauciót vagy a megmaradó részét csak akkor kell visszafizetnie, ha a lakás normális állapotban van, és semmiféle tartozásod nincs a lakásra nézve.

Söt, ha nemfizetés miatt felmond, akkor a kauciót megtarthatja, ha nem talál másik bérlöt és így jövedelemkiesése lenne.

2021. márc. 9. 15:43
 2/10 A kérdező kommentje:
Ha ő felmond akkor visszajár a 2 hónap kaució,ergo fedezve van az egy hónap amit nem tudtam kifizetni.
2021. márc. 9. 16:06
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

Amint írod, a kaucióból akkor enged lelakni, ha utána visszapótolod.

Tehát lelaksz egy hónapot, visszapótolsz egy hónapot és utána visszakapod a 2 hónap kauciót, ebben állapodtatok meg.

A törvény szerint pedig egyenesen tilos kauciót lelakni, szóval ez egy kegy részéről.

2021. márc. 9. 17:44
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Azonnali hatályú felmondás = szerződésszegés = kaució marad a sértett félnél.
2021. márc. 9. 17:46
 5/10 A kérdező kommentje:

Én nem mondom fel,ő fogja felmondani a szerződést.

Akkor a kaució nekem jár?

2021. márc. 9. 17:58
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

5: Az azonnali hatályú felmondás nem rendes felmondás, hanem az teszi lehetővé, hogy megszegted a szerződést.

Szerződésszegésért cserébe pedig elveszted a kauciót.

Rendes felmondás esetén visszajár a kaució.

2021. márc. 9. 18:10
 7/10 A kérdező kommentje:

Akkor kifizetem a lakbért a rezsit meg nem,és akkor azt fizesse ki a kaucióból hisz te írtad első hogy ez arra van.

A rezsitartozásra.

2021. márc. 9. 20:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem CSAK arra, ha emellett még valamit tönkretettél a alkásban, azt is neked kell kifizetni, ha a kaucióból kifutja, akkor abból, ha nem, akkor meg emiatt beperelhetnek, és az jóval többe fog kerülni.
2021. márc. 9. 20:06
 9/10 A kérdező kommentje:

Nyilván semmi kárt nem okoztam,de ha okoztam volna arról már tudnék.

Ha ennek ellenére ő mégis a kaucióból fedez valamit,számlával kell igazolnia felém.

2021. márc. 9. 20:10
 10/10 xswerdy ***** válasza:

nincs ilyen szabály, hogy a szerződésszegés ára a kaució bukása, csak ha szerződésben szerepel.

Alapesetben szerződésszegés esetén meg kell fizetni a másik fél tényleges kárát. Ugyanakkor a kárt szenvedőnek kárenyhítési kötelezettsége van, tehát jelen esetben meg kell próbálnia mielőbb kiadni a lakást, és csak az üresjárat miatti bevételkiesést, meg a hirdetés, ingatlanos, stb. költségeit követelheti. Ezen lehet vitatkozni, hogy az mennyi volt, meg mennyire igyekezett ténylegesen kiadni, ezért szokták a szerződésben kikötni, hogy a kaució összege a szerződésszegés ára.

Arról nem írsz, hogy a szerződésed szerint rendes felmondással milyen feltételekkel mondhatsz te fel, lehet, hogy az lenne a célszerűbb.

2021. márc. 10. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!