Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet felmondása hogyan...

Albérlet felmondása hogyan történik?

Figyelt kérdés

Május 1-el lejár a bérleti szerződésem, szeretnék másik helyre költözni.

Ez hogyan működik a gyakorlatban? Ez az első albérlet amiben lakok.

Mikor illik szólni a tulajdonosnak hogy elmennék? Másik lakás tulajdonosával úgy kell megegyeznem hogy május 1-jével költözök? Mikortól érdemes új albérletet keresnem?

Van valami türelmi idő ami jár az átcuccoláshoz? Minden tanácsot infót szívesen fogadok.

Köszönöm!

2021. jan. 11. 11:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Én úgy csináltam, hogy kivettem az új albérletet pár héttel azelőtt mielőtt beköltöztem volna. Az oka nagyon egyszerű, mivel nincs kocsim busszal kellett költözködnöm, ráadásul karácsonyi ünnepek közepén. Így volt időm kényelmesen átcuccolni meg alaposan kitakarítani a régi helyet. Nem kellett stresszelni meg türelmi időt kérni az elköltözéshez.

Mielőtt kiköltözöl minimum egy hónappal előtte szólj, de ha már most tudod a dátumot szólj a tulajnak. Ez egyébként nem "illik" kérdése, bent kell hogy legyen a szerződésben, hogy kikoltozes előtt bizonyos idővel jelezned kell

2021. jan. 11. 11:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Mivel lejár a szerződés, és nem valamelyik fél mondja fel, maximum illik szólni, de nem kötelesség. Hiszen nyilván mindkét fél tudja, hogy ez a szerződés ekkor lejár.
2021. jan. 11. 13:30
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"szeretnék másik helyre költözni. Ez hogyan működik a gyakorlatban?"

Mennyi idő alatt tudsz átköltözni - elsősorban ez a kérdés.

Szerintem április közepén megkell kötnöd a szerződést! És cuccolni...

"Május 1-el lejár a bérleti szerződésem. Mikor illik szólni a tulajdonosnak hogy elmennék?"

Szerződésben van szó róla? Határozott idejű szerződést kötöttél. Szólhatsz most is hogy nem hosszabbítod meg. És április 30.-al szeretnél végelszámolást illetve átadni a lakást és a kulcsot.

Megjegyzem - május 1. az szombat és munkaszüneti nap!!

"Van valami türelmi idő ami jár az átcuccoláshoz?"

Türelmi idő nincs.

Lejáratig

- kikell ürítened a lakást

- átadnod a lakást és a kulcsot

- lehetőség szerint elszámolni a közüzemi díjakkal

- és elkell hagynod a lakást

"Mikortól érdemes új albérletet keresnem?"

Akár most is elkezdheted a keresgélést. Ahol 2 hónap felmondási idő van + esetleg kisebb generálozás szükséges! Az úgy is "csak" március végétől költözhető...

2021. jan. 11. 13:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Szólj a tulajnak, akár most, hogy nem maradsz tovább. A türelmi időt is beszéld meg vele. A mostani albérletünket 1-jétől vettük ki, de már 31-én költözhettünk, és a régi albérlet tulaja is azt mondta, hogy maradhatunk nyugodtan pár nappal tovább.

Újat még ráérsz keresni, de ne hagyd az utolsó pillanatra. Mi olyan 3 hónappal előbb kezdtünk keresni, közel 2 hónappal a költözés előtt már aláírtuk a szerződést.

2021. jan. 13. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!