Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » El akarok költözni itthonról,...

El akarok költözni itthonról, mik az első lépések amiket meg kell tennem?

Figyelt kérdés
Romániai magyar vagyok, anyámmal élek, itt dolgozom de nem birok már vele élni,egymás agyára megyünk.Szeretnék egyetemre menni Debrecenben ezért ott szeretnék addig is dolgozni valamit.Tanácsokat várnék az albérletkeresés és a munkakereséshez.Bármit nagyon szivesen meghallgatok.

2021. febr. 25. 02:32
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szívesen!:)

2021. febr. 25. 10:21
 22/25 anonim ***** válasza:
43%
Tényleg nem értem, miért Debrecenbe akarsz jönni, itt most a magyarok sem találnak melót, nemhogy a határontúliak, a diákmelósoknál is hatalmas a túl jelentkezés. Nagyon pofára fogsz esni, ha elmegy az összes pénzed albérletbe és nem találsz semmit.
2021. febr. 25. 12:51
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd már el 22-es!

Azért akar Debrecenben albérletet, mert oda akar menni egyetemre!

Nem azért, mert itt a debreceniek olyan kedvesek vele, hogy nem bír ellenállni!

2021. febr. 25. 14:32
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem várd meg az egyetemet a költözéssel, ugyanis eléggé pang a munkaerőpiac mostanában és a válság végéig fog is.

Nagyon nem bírod ki otthon szeptemberig? :/ Máshová (pl. nagyszülők) nem tudsz átköltözni?

Ha mégis költözésre adod a fejed, akkor előbb munkát keress, majd azután albérletet. Albérletet 1 hét alatt találhatsz, munkát sokszor fél évig is tarthat. Esetleg a munkakeresés előtt szerezz egy magyar sim kártyát, ezt lehet, hogy online is át tudod intézni (feltöltőkártyás díjcsomagot nézz, semmiképp ne előfizetésest). Magyar telefonszámmal könnyebb lesz munkát, albérletet keresni. Arra figyelj, hogy a telódon a roaming legyen engedélyezve, különben nem fogsz tudni hívni magyar számot, és téged se fognak tudni elérni.

Szóval ha 18 vagy, van magyar telefonszámod, lett munkád, akkor keress albérletet vagy szobát, viszont a tulajdonossal meg kell egyezni, hogy bejelentkezz a lakásba, mert a magyar lakcímigazolvány kelleni fog a munkaviszony létesítéséhez. Legalábbis az egyik határontúli kolléganőmnél így volt.

2021. febr. 25. 15:03
 25/25 A kérdező kommentje:
Na, pont az ilyen kis apró trükkökre voltam kiváncsi ami az elejét jelenti az egésznek.
2021. febr. 25. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!