Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » El akarok költözni itthonról,...

El akarok költözni itthonról, mik az első lépések amiket meg kell tennem?

Figyelt kérdés
Romániai magyar vagyok, anyámmal élek, itt dolgozom de nem birok már vele élni,egymás agyára megyünk.Szeretnék egyetemre menni Debrecenben ezért ott szeretnék addig is dolgozni valamit.Tanácsokat várnék az albérletkeresés és a munkakereséshez.Bármit nagyon szivesen meghallgatok.

2021. febr. 25. 02:32
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
19%
Én az 1-es és 9-es válaszoló vagyok, a többit nem én írtam
2021. febr. 25. 04:01
 12/25 anonim ***** válasza:
89%
Ismerkedj a neten debreceniekkel, vagy akik szintén oda szeretnének költözni. Közös lakást bérelhetnétek.
2021. febr. 25. 05:15
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak szobát bérelsz az 20-50 ezer ft/hó körül van+ rezsi.
2021. febr. 25. 05:21
 14/25 anonim ***** válasza:
16%
Ne gyertek már még többen Debrecenbe, az ittenieknek sem jut munka...
2021. febr. 25. 06:21
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Most sok üres lakás van, talán rövid távra is ki tudod venni, amíg munkát keresel. Menj fel egy magyraingatlanhirdetési porátlra, keres egy magénszemély, azaz lakástulaj hirdetőt, aki írj,a hogy rövid- vagy középtávra kiad, és vedd ki 1-2 hónapra.Költözz oda, és keress személyesen munkát.

Ha az megvan, tudsz hosszútávra, 1+ évre lakásbérléssel szerződni. Kb. így.

Hajdúszoboszló közel van, most ott tuti van rövid távra lakás, mert nincsen turizmus, de a lakások megvannak.

Onnan fél óra sincs Debrecen.

2021. febr. 25. 06:39
 16/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm az összes hozzászólást, nagyon sokat segitett, az utolsó meg főleg. Legyen szép napotok.
2021. febr. 25. 08:12
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Szivesen.
2021. febr. 25. 08:33
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Mivel már Magyarországon szeretnél lenni, amikor munkát keresel, kezdőtőkére mindenképpen szükség lesz. Nem tudom, állampolgár vagy-e már, de ha még nem, azt intézd el először, sokkal egyszerűbb lesz.

Utána keress albérletet. A helyedben először szobát bérelnék, nem feltétlenül a városban, majd nekiugranék az álláskeresésnek.

De ha adhatok egy tanácsot: várd ki a pandémia végét. Kelet-Magyarországon a fél ország otthon ül munka nélkül, csak akkor érdemes próbálkozni, ha esélyed is van munkát találni. Persze ha van valami szuper szakmád, akkor érdemes, de most szerintem hónapokat is ülhetsz otthon, miközben fizeted a bérleti díjat.

2021. febr. 25. 09:44
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Itt tájékozódj a lehetőségekről, hogy képben legyél:

60ezerFt/hó-ig írtam be Debrecenben (ahol sajnos Bp-i árak vannak) így ezeket adta ki, amik csak szobák, de az nem okvetlenül dráma:

[link]

Hajdúszoboszlón viszont ezek vannak:

[link]

[link]

Mindkettő önálló lakás, illetve apartman, de csak 1 havi kauciót kérnek.

Diákmunkákat meg Debrecenben itt találsz:

(bár most a COVID miatt nem tudom, hogy működnek)

Meló-Diák Debrecen Iskolaszövetkezet (Diákmunka Debrecenben és környékén)

Széchenyi u. 48 ·

(06 52) 430 738

Schönherz Iskolaszövetkezet Debrecen

Piac utca 28/a fszt.1

06 70 333 0281

Mind-Diák Szövetkezet Debrecen

Mester u. 1

(06 52) 531 976

A Google értékelések szerint a legjobb az első kettő, az utolsó közepesre van értékelve.

De nem feltétlenül kell diákmunkát találnod, nézegethetsz egyebet is! Csak arra figyelj, hogy vagy rendelkezzél pénzzel, hogy a munkakeresésed alatt is tudjál bérletet fizetni és élni, vagy már legyen meg a konkrét munkád költözéskor, de akkor is kell a fizetésig egy havi tartalék!

Sok szerencsét!

2021. febr. 25. 10:08
 20/25 A kérdező kommentje:
Nagyon, nagyon szépen köszönöm!!!
2021. febr. 25. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!