El akarok költözni itthonról, mik az első lépések amiket meg kell tennem?
Most sok üres lakás van, talán rövid távra is ki tudod venni, amíg munkát keresel. Menj fel egy magyraingatlanhirdetési porátlra, keres egy magénszemély, azaz lakástulaj hirdetőt, aki írj,a hogy rövid- vagy középtávra kiad, és vedd ki 1-2 hónapra.Költözz oda, és keress személyesen munkát.
Ha az megvan, tudsz hosszútávra, 1+ évre lakásbérléssel szerződni. Kb. így.
Hajdúszoboszló közel van, most ott tuti van rövid távra lakás, mert nincsen turizmus, de a lakások megvannak.
Onnan fél óra sincs Debrecen.
Mivel már Magyarországon szeretnél lenni, amikor munkát keresel, kezdőtőkére mindenképpen szükség lesz. Nem tudom, állampolgár vagy-e már, de ha még nem, azt intézd el először, sokkal egyszerűbb lesz.
Utána keress albérletet. A helyedben először szobát bérelnék, nem feltétlenül a városban, majd nekiugranék az álláskeresésnek.
De ha adhatok egy tanácsot: várd ki a pandémia végét. Kelet-Magyarországon a fél ország otthon ül munka nélkül, csak akkor érdemes próbálkozni, ha esélyed is van munkát találni. Persze ha van valami szuper szakmád, akkor érdemes, de most szerintem hónapokat is ülhetsz otthon, miközben fizeted a bérleti díjat.
Kedves Kérdező!
Itt tájékozódj a lehetőségekről, hogy képben legyél:
60ezerFt/hó-ig írtam be Debrecenben (ahol sajnos Bp-i árak vannak) így ezeket adta ki, amik csak szobák, de az nem okvetlenül dráma:
Hajdúszoboszlón viszont ezek vannak:
Mindkettő önálló lakás, illetve apartman, de csak 1 havi kauciót kérnek.
Diákmunkákat meg Debrecenben itt találsz:
(bár most a COVID miatt nem tudom, hogy működnek)
Meló-Diák Debrecen Iskolaszövetkezet (Diákmunka Debrecenben és környékén)
Széchenyi u. 48 ·
(06 52) 430 738
Schönherz Iskolaszövetkezet Debrecen
Piac utca 28/a fszt.1
06 70 333 0281
Mind-Diák Szövetkezet Debrecen
Mester u. 1
(06 52) 531 976
A Google értékelések szerint a legjobb az első kettő, az utolsó közepesre van értékelve.
De nem feltétlenül kell diákmunkát találnod, nézegethetsz egyebet is! Csak arra figyelj, hogy vagy rendelkezzél pénzzel, hogy a munkakeresésed alatt is tudjál bérletet fizetni és élni, vagy már legyen meg a konkrét munkád költözéskor, de akkor is kell a fizetésig egy havi tartalék!
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!