Ugyanazon a városon belül albérletbe költözni pénzkidobás? L/25
Debreceni vagyok, szüleimmel lakom. Szeretnék kivenni egy kétszobás albérletben egy szobát, mert már jóideje dolgozom, önállósodni akarok. Nincs magánéletem, tesómmal vagyok egy szobában, de ő sosem fog elköltözni, nem az a típus.
Pénzkidobás erre költeni, hogy Debrecenen belül albérletbe költözzek?
Ha csak az anyagiakat nézzük, akkor pénzkidobás.
Ha meg azt nézzük, hogy egy normális felnőtt embernek van igénye az önállóságra, és nem akar élete végéig olyan körülmények között élni, amiért még a rabok is kártérítést kapnak, akkor az elköltözik albérletbe.
Másrészt azt sem lehet mondani, hogy "csak pénzkidobás" hiszen ez egy szolgáltatás fizetsz a lakhatásért, cserébe lakhatsz egy olyan lakásban, amire önerőből csak évtizedek múlva, vagy talán soha nem lenne lehetőséged.
Nyilván ki lehet fogni jobbat, rosszabbat. De még mindig jobb, mint már középkorú felnőttként realizálni, hogy elment melletted az élet te meg csak laktál otthon zéró privát szférával.
Nekem egy albérleti szoba is megváltás volt a testvérrel közös szobához képest.
Na meg azt hinné az ember, hogy ez így önmagában anyagi hátrány és sokáig én is így éreztem, viszont pont a sz*r helyezett sarkallt több munkára és tanulásra, aztán végeredményében az otthon élő testvéreim még mindig otthon éltek, mikor mi a férjemmel már saját lakást vettünk, pedig nekik is volt párjuk...
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos ez egy faramuci helyzet. Igen, gyűjthetek évekig lakásra, ígyis van minden hónapban megtakarításom. De otthon is fizettem anyunak már számlákra, így viszont a privát szféráért fizetnék.
Viszont lakást önerőből, jelenleg egyedülállóként lehet 10 év múlva sem tudok fizetni, ahhoz partner kell, különben kb az egész fizetésem rámenne a hitelre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!