Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Főbérlőként mennyire tekinted...

Főbérlőként mennyire tekinted hátránynak, ha a lehetséges bérlő jelöltnek van egy nyuszija?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy panellakásról van szó. A kisállat szobatiszta, "jól nevelt", de mégiscsak rágcsál. Kinek mennyire lenne probléma, ha mondjuk a bérlő minden más szempontból megfelelő lenne?

2021. febr. 11. 22:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
68%
Az albérlom a nyúl ketrecet a fal mellett tartotta, a nyuszika lepisilte a falat, vakolatig le kellett verni, mert annyira hazavágta a festést. Hozzám többé nem jön állat...
2021. febr. 16. 16:41
 12/15 anonim ***** válasza:

De ezt nem értem, nem erre kérnek kauciót a tulajok? A kaució többszázezer forint is lehet (azzal számolva, hogy a bérleti díj 100-200k között mozog, és 3-4 havit szoktak kérni kauciónak), ami simán kellene hogy fedezze a fal javítását egy foltban.

Nem kötekedek, csak tényleg furcsa ez nekem.

2021. febr. 17. 10:51
 13/15 anonim ***** válasza:
53%

12: Nem erre kérnek, hanem általánosságban, és nem 3-4 havit, hanem kettőt. És még emiatt is morognak sokan.

A nyúl miatt tönkremehet a fal, a padló, a szőre beeszi magát mindenhova. Ezen kívül nem foltot javítasz, hanem mindazon helyiségek fal- és/vagy padlójavítására lehet szükség, ahol az állat kárt okozott.

Tudomásul kell venni, hogy albérletbe állat nem való. Legyen akkor, amikor saját lakása van az illetőnek, ott neki okoz kárt, nem egy idegennek.

2021. febr. 17. 11:17
 14/15 anonim ***** válasza:
Visszaadtam a kauciót, és csak utána vettem észre a kárt, mert ráhúzták a komódot... Ott laktak 3 évig, egy tisztasági festés amúgy is időszerű volt. Csak így plusz idő és ktg.
2021. febr. 17. 11:51
 15/15 anonim ***** válasza:
Én eddig mindenhol 3-4 havi kauciót láttam, és én azt hittem hogy alapvető, hogy kiköltözéskor alaposan átnézzük közösen az ingatlan állapotát... nekem legalábbis mindig ezt teszik az ismerőseim, akik kiadnak lakást.
2021. febr. 17. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!