Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tulajdonos milyen alapon...

Tulajdonos milyen alapon várja el, hogy a bérlő kifesse az ingatlanát?

Figyelt kérdés

Azt sem szoktam érteni, hogy valaki miért ír alá olyan szerződést, ahol kifestésre kötelezik. De nálunk most konkrétan azt várná (hárman vagyunk a lakásban), hogy puszira fessük ki a szobánkat azon az alapon, hogy az a mi életterünk.

Kíváncsiságból utánanéztem, egy szoba festése 100e Ft-nál kezdődik anyagdíj nélkül. Nem fagyipénz, legalábbis nekünk, akik fizetésből élnek. Azt megértem, hogy mondjuk elromlik a porszívó és valaki vesz helyette egy újat, majd amikor költözik, viszi azt is magával - bár ez is jófejség, hiszen a többiek is használják. De a festést hova viszed magaddal, miért csinálnál valak másnak ezzel hasznot?

2021. jan. 15. 10:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%
Mondd meg a tulajnak, hogy abban az esetben kifestitek, ha az árát lelakhatjátok. Magyarul, annyival kevesebb bérleti díjat fizettek - akár egy hónap alatt rögtön "leírva", akár leosztva egy évre....
2021. jan. 15. 10:11
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Leírnád, hogy a szerződésben erről mit írtál alá?

Mert ha semmit, akkor nem kell festetned sem.

Ha aláírtad, hogy hetente kifested a szobát, akkor így jártál!

Persze, ha a abnormális módon lepusztítottátok a lakást (lehányva, leverve, összelyuggatva a fal) akkor kérheti a festést, vagy ha nem teszitek meg, akkor levonhatja a kauciótokból.

Elég kevés infót adtál meg. (Pl.mennyi ideje lakjátok a lakást?)

2021. jan. 15. 11:35
 3/11 A kérdező kommentje:
Másfél éve kb., azt meg leírtam, hogy nincs szerződésben ilyesmiről szó. Lepusztítva sincs, rendesek vagyunk, de még akkor se kérhetne ilyet, hogy festegessek saját zsebből.
2021. jan. 15. 11:49
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Olyan állapotban kell visszaadni, amilyen beköltözéskor volt. Hogy közben mi van, azt nem mondhatja meg, ha nincs a szerződésben.
2021. jan. 15. 13:00
 5/11 A kérdező kommentje:
4: tehát ha ott laksz 10 évig valahol, akkor le lehet tolvajkodni a kauciót állapotromlásra hivatkozva mi? :D Tipikus rosszfej tulaj :D
2021. jan. 15. 13:07
 6/11 anonim ***** válasza:
72%
A kauciót olyanra lehet levonni, ha valamit tönretesztek. Mondjuk eltörik egy lámpa, beszakad az ajtó, stb. A festés meg olyan, hogy veszel 10.000-ért festéket, 5.000-ért hengert,ecsetet, takarófóliát és pár óra alatt kifested.
2021. jan. 15. 13:12
 7/11 A kérdező kommentje:
6: szerintem nem igazán festettél még te ki egymagad szobát. Másrészt kicuccoltni? Szabit kivenni? Ez nem pénz? Gondolkozz...
2021. jan. 15. 13:16
 8/11 anonim ***** válasza:
70%

Én komplett lakást is festettem már ki egyedül.

Azt írtam, hogy kiköltözéskor. Tehát amikor elköltözöl és kipakoltál mindent. Mondjuk szombaton, vagy vasárnap.

2021. jan. 15. 13:25
 9/11 anonim ***** válasza:
84%
De miért kéne kifesteni kiköltözéskor a bérlőnek, aki ezért fizetett x ideig, hogy rendeltetésszerűen használhassa az ingatlant? Nem az a kérdés, hogy gyakorlatban hogy oldható meg olcsón és egyszerűen a festés. Ennyi erővel ugyanezt miért nem a tulajdonos csinálja meg, hogy ennyire kis feladat?
2021. jan. 15. 13:52
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
9-es! Végülis igazad van, attól függ, miben egyeztek meg. Én azt gondolom, hogy ebben az esetben ez volt megbeszélve és az a probléma, hogy drágán festik ki. Ezért írtam, hogy saját maga is meg tudja csinálni. Nyilván a tulajdonosnak az nem éri meg, hogy ott lakik valaki pár évig, aztán amikor elmegy, akkor rá kell költeni a bevétel egy részét. Szóval ha belekalkulálja a felújítás költségeit, akkor drágább a bérleti díj, ha meg nem, akkor esetleg ki kell festeni kiköltözéskor.
2021. jan. 15. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!