Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nem akar fizetni, ráadásul...

Nem akar fizetni, ráadásul rokon. Hogy lehet ezt megoldani?

Figyelt kérdés
Van egy öröklakásom, aminek a nagyobbik szobáját kiadtam ennek az egyetemista fiú rokonnak családi nyomásra. Az amúgy is kedvezményes árat már kezdetekben is akadozva fizették, most viszont már 2-ik hónapja nem kaptam semmit. Mivel a szülei utaltak eddig is, a gyerek csak a vállát vonogatja, hogy ne vele intézzem. A férjem nekem ad igazat, de a fiú családja részéről ketten is megmondták, hogy ingyen kellene adnom, hiszen rokon és ők is segítettek nekünk sokat ház építésnél. Ami annyiban igaz, hogy intéztek építőanyagot kedvezménnyel, de én nem hiszem hogy arányban lenne a kettő, hogy akkor nekem ingyen kellene szállásolni a fiút még a következő 2 és fél évben. Nem is a jogi része érdekel, hanem hogy emberileg ezt mégis hogyan oldjam meg? Már családi ebédeknél is kaptam erre vonatkozóan megjegyzést.

2021. febr. 6. 07:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
82%
Lengesd be, hogy a másik szobába beköltözne mellé egy kisebbségi pár. Önként fog távozni.
2021. febr. 6. 16:26
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Rokonnal barattal nem uzletelunk...

Tedd ki es hivatkozz arra,h kell a penz a megelhetesedre. Ha emiatt megsertodik a kis pioca csakadja ,akkor felejtsd el oket. Tipikus fajta az ilyen.

Ha a csaladodnak nem tetszik,fizessenek akkor helyette.

A berlotol mindig 2 havi kauciot kerunk es a berleti dijat es rezsit elore fizeti elozo honap 25-eig. Igy 1-jere mar be is koltozteted a kovetkezot,ha nem fizetett. A 2 havi ksuciot pedig jogosan megtartod.

Jol megfogalmazott szerzi kell es teljes szamla.

Akkor az isten se fog tudni veled mit csinalni.

2021. febr. 15. 01:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!