Mennyi idő amíg gyerekes családot ki lehet tenni, ha a papírok rendben vannak?
Nem vagyok ilyen helyzetben szerencsére, viszont van egy lakásom, amit ki szeretnék adni. Ismerős ajánlott egy egygyermekes családot, normálisnak tűnnek és ismerős révén a bizalom is megvan. De nem akarok befürödni, ha mégis gond adódna.
Olvastam erről ezt-azt, hogy befogadói és közjegyzői nyilatkozat kell. Ezek meg is lesznek, viszont ha mégis gond lenne, hogy nem fizetnek, akkor gyakorlatban is kiteszik őket akár máról holnapra? Vagy a bíróságra minden esetben várni kell, ami akár több hónap, esetleg év? Ez az elkső kiadásom.
Az elején mindegyik bérlő normálisnak tűnik, de -sajnos- nem mindegyik marad olyan.
Itt van példának egy bérlő, aki óriási bosszúálló gyökér lett a végére, mert kiakarják vele fizettetni az általa okozott károkat.
Most mindent letagad, mert "az már úgy volt".
Na ezért kell mindent lefotózni részletesen.
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__10904424-ho..
11-es nekem nem tűnik bosszúállónak, csak te/ti nem értitek az iróniát, amit leírt...nyilván nem gondolta komolyan, hogy felgyújtja a házat.
A másik meg, hogy minden TULAJDONOS is elsőre normálisnak tűnik...
Az albérlet kiadás nem emberségről meg jó fejségről szól, ez ugyanis nem szeretetszolgálat! Ez egy abszolút önkéntes alapon működő “ipar” és minden lakás tulajnak joga van eldönteni, hogy kinek és milyen feltételek mellett adja ki a lakását, ennyi!
Rengeteg tulaj szívja/szívta meg azt, hogy gyerekes családot engedett a lakásába, úgyhogy teljesen érthető, hogy sokaknak első kikötés, hogy gyerek nem jöhet és oda sem szülhet a bérlő. Egy gyerek baromi sok kárt és problémát tud okozni, van aki pedig nem a saját kárán és pénzén szeretné letesztelni, hogy vajon ez a kölök meg van-e nevelve vagy ő is összefirkálja a falat/tapétát, belevág a kanapéba, majd összefilcezi stb stb.
Én sem adom ki gyerekesnek a lakásom, mert nem vagyok saját magam ellensége. Eleve senkinek sem kötelessége, hogy egyáltalán bárkinek is kiadja a lakását, szóval innentől teljesen értelmetlen emberségről meg egyebekről beszélni!
Dehogy tudod kitenni, ha hivatalos, ha nem.
A törvény sajnos csak a bérlőt védi.
"nekem nem tűnik bosszúállónak, csak te/ti nem értitek az iróniát, amit leírt...nyilván nem gondolta komolyan, hogy felgyújtja a házat."
Remélem pont ugyanilyen viccesnek veszed, ha majd a te házadat akarja felgyújtani "iróniából" az albérlőd.
(Tudod pl. egy repülőn nem lehet vicceskedni a bombának még a kimondásával sem, mert azonnal letartóztatnak.)
15 nap
“ De van egy lelkiismereti vonal is, amire most még nem gondolsz.
Lenne szíved a gyereket kitenni?”
Mert mi a szar köze van a gyerekhez? Ha a szülők nem tudják ellátni, a gyámügy gondoskodik róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!