Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyi idő amíg gyerekes...

Mennyi idő amíg gyerekes családot ki lehet tenni, ha a papírok rendben vannak?

Figyelt kérdés

Nem vagyok ilyen helyzetben szerencsére, viszont van egy lakásom, amit ki szeretnék adni. Ismerős ajánlott egy egygyermekes családot, normálisnak tűnnek és ismerős révén a bizalom is megvan. De nem akarok befürödni, ha mégis gond adódna.

Olvastam erről ezt-azt, hogy befogadói és közjegyzői nyilatkozat kell. Ezek meg is lesznek, viszont ha mégis gond lenne, hogy nem fizetnek, akkor gyakorlatban is kiteszik őket akár máról holnapra? Vagy a bíróságra minden esetben várni kell, ami akár több hónap, esetleg év? Ez az elkső kiadásom.

2021. jan. 16. 09:03
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

[link]

Itt sincs konkrét válasz arra, hogy egy bírósági per pl. meddig húzódhat.

2021. jan. 16. 09:04
 2/17 anonim ***** válasza:
65%
Úgyis érdemes közjegyzőit csináltatni, őt kérdezd meg. Úgy tudom, az azért elég nagy biztonságot ad, de személyes tapasztalatom nincs.
2021. jan. 16. 09:49
 3/17 anonim ***** válasza:
92%
Nem máról holnapra. A pereskedés kihagyva, rögtön végrehajtóhoz kerül az ügy, de a végrehajtó is ülhet rajta akár 3 hónapot is. S ha a végrehajtó rábólint, akkor indulnak neki a kényszer kiköltöztetésnek.
2021. jan. 16. 10:05
 4/17 anonim válasza:
78%
A közjegyzővel kimarad a pereskedés, mindenképpen megéri. De amúgy a gyerekes bérlőt sem nehezebb kitenni, mint a gyerektelent, ha a nemfizetés az ok.
2021. jan. 16. 10:15
 5/17 anonim ***** válasza:
15%

De van egy lelkiismereti vonal is, amire most még nem gondolsz.

Lenne szíved a gyereket kitenni?

2021. jan. 16. 10:17
 6/17 anonim ***** válasza:
91%
Pont emiatt a lelkiismereti vonal miatt adják ki kevesen kisgyermekeseknek.... Nálunk a gyes mellett a bérbeadásból származó bevétel az, amiből a gyereknek pelust veszek. Csak mert szegény albérlő az utcára kerülne, az én gyerekem ne kapjon meg mindent...?
2021. jan. 16. 10:30
 7/17 anonim ***** válasza:
97%
#5 Nekem lenne. A szüleinek lenne szíve kitenni ilyennek a gyerekét???
2021. jan. 16. 11:11
 8/17 anonim válasza:
35%
Hát az egy dolog, hogy nem akar valaki gyereket az utcára tenni, de az egy fokkal sem emberségesebb, hogy beköltözni sem engedi. Emiatt az álságos hozzáállás miatt van az, hogy gyerekkel alig lehet albèrletet találni, hiába tisztességesek a szülők.
2021. jan. 16. 11:24
 9/17 A kérdező kommentje:
Ha haladék után (mondjuk 1 hónap) sem tudnának fizetni, akkor megkímélve magam álmatlan éjszakáktól azon lennék, hogy mihamarabb távozzanak, gyerek vagy nem gyerek.
2021. jan. 16. 11:24
 10/17 anonim ***** válasza:
93%

"Ismerős ajánlott egy egygyermekes családot"

Na akkor ha ennyire ajánlotta őket, mindjárt irass vele egy "befogadói nyilatkozatot" nem fizetés esetére, és ezzel menjetek a közjegyzőhöz.

A többit már leírták.

Ja, és bérbeadás előtt minden sarkot -dátummal- lefotózni!

Nem nagyjából, hanem MINDENT!

2021. jan. 16. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!