Müller Cecília elmondása alapján 37,8 fok felett küldik haza a gyereket az iskolából, ez így rendben van?
Nagyon ledöbbentem mikor olvastam, hogy mi lesz a protokoll erre. Számomra egy kicsit aggasztó, hogy 37,7 fokos testhőmérséklettel beengednek bárkit egy közösségbe. Azért ez már egy erős hőemelkedés amit simán okozhat vírus. Ha a gyerek pedig beszalad így a többiek közé, máris széthordja a vírusokat, baktériumokat amelynek csúnya vége lehet.
Ez így rendben van? Vagy van erre egyáltalán egyetlen észérv?
Vagy ezek a hőmérők 37,8 fokos értéke megegyezik a hagyományos 37,3-as értékével?
Ennyi erővel szerintem feleslegesen költött a kormány hőmérőkre mert semmilyen jelentősséggel nem bírnak majd.
Az egész csak minimálisan értelmes, és a hamis biztonságérzet miatt többet árt, mint használ.
Sok tünetmentes terjesztő van, mert már a tünetek megjelenése előtt két nappal is fertőz általában, amikor az illető még nem is tudja, hogy beteg.
A lázas betegeket ki lehet szűrni, node ki jön lázasan iskolába? Érettségizni vagy valamilyen tétvizsgára még csak-csak bejönnek betegen, de egy sima tanítási napon suliba nem igazán.
A hőemelkedésesek meg könnyen átcsúsznak, mert a homlokhőmérő pontatlanul mér, és ez elvi hiba, nem javítható. A homlok hőmérséklete függ a testhőmérsékleten kívül a hőleadás hatékonyságától, azaz milyen hideg van az udvarban, fúj-e a szél, izzad-e, sapka volt-e rajta.
De a mérés adhat egy hamis biztonságérzetet, amitől még kevésbé hordanak maszkot, mert "minek, ha a betegeket úgysem engedik be".
"Számomra egy kicsit aggasztó, hogy 37,7 fokos testhőmérséklettel beengednek bárkit egy közösségbe."
Kapaszkodj meg: 37,8 fokkal is, csak fölötte kell hazakuldeni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!