Hogy tudnám rávenni a gyereket, hogy tartsa rendben a kocsiját?
A nagyobbik fiam 21, tavaly szeptemberben vett saját kocsit (saját fizetéséből). 18 éves korától egész szeptemberig a közös családi kocsit használta, azzal járt melóba meg mindenhová. Azt persze mindig rendben tartotta, 2 havonta vitte rendbe rakatni kívül-belül.
De mióta megvette a saját kocsiját (2011-es autó) azóta az se megmosva, se belülről kitakarítva nem volt. Bent áll az udvarban, sokszor lehúzva hagyja az ablakokat, mert úgy jobban szellőzik a kocsi szerinte.
Mindenhol áll a por az autóban, a műszerfaltól kezdve a hátsó üléseken is. Az elsőkön csak azért nem mert ketten járnak a kollégájával, azokon ülnek. Benne cigizik, ezért hamuval is tele van az autó.
Amikor mondtam neki hogy megmoshatná mert engem zavar hogy koszos, azt mondta majd az eső megmossa...
Hát sajnos elkéstél a neveléssel.... Korábban kellett volna rendre szoktatni!
Amúgy szerintem a saját autójával azt csinál, amit akar...
A saját kocsija. Felnőtt ember. Gondolom nem te állod a kötelezőt, és tankolni, javíttatni is ő hordja.
Max. arra kérheted meg, hogy amíg ilyen ignytelenül néz ki a kocsi, ne álljon be vele az udvarra, mert zavar ez a halom piszok.
Én 19 éves vagyok. 17 évesen tettem le a jogsit, 1 évig családi autót használtam. Na én azt soha, egyszer se tettem rendbe. Aztán saját kocsim lett amit 2 hetente takarítok :D Szóval nálam fordítva működik a helyzet.
Egyébként semmit nem tudsz vele kezdeni, saját autója, azt csinál vele amit akar. Viszont azt valóban megmondhatod neki, hogy hol parkolhat le vele, mivel a ház és a porta gondolom nem az ő nevén van.
"saját kocsi saját fizetésből" annyit tesz hogy az övé.
Ergo úgy használja ahogy akarja.
Véleményed ugyan lehet, de semmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!