Tulajdonosnak van bármi joga kitenni bennünket? Szerződésben nincs erről szó.
Egy évre szól a szerződés, amiből második hónapja lakunk csak itt. A tulajdonos arra hivatkozik, hogy egyetemista rokon meg a barátnője jönne a helyünkre. A valós ok véleményünk szerint az, hogy közösségi oldalról (amit ezek szerint leseget, pedig nem ismerősünk) értesülhetett arról, hogy párom teherbe esett. Nem most terveztük még a babát, de természetesen annak rendje módja szerint meg fogjuk tartani. Amikor tárgyaltunk kérdezte ugyan, hogy tervezünk-e, de végül szerződésbe nem került erről semmi. Ha letelik a bérleti idő, mi sem szándékozunk maradni, erre az egy évre viszont már berendezkedtünk, munkahely meg minden egyéb téren is.
Tehet bármit jogilag, ha a szerződésünk egy évre szól? Csak arról van benne szó, hogy ha kárt teszünk, zavarjuk a szomszédokat, akkor küldhet el minket. Amikor ezt mondtuk neki, belengette, hogy akkor visszatartja a kauciót, amihez biztos, hogy nincs joga, és szerinte így is úgy is mennünk kell. Ez valóban így lenne? Ezt a beszélgetést egyébként felvettük.
Nem tudom mennyivel lesz jobb egy pár hónapos gyerekkel albérletet keresni, de ti tudjátok!
Én tuti, hogy megállapodnék vele egy észszerű kiköltözési határidőben és MOST a vírus miatt alacsonyabb áron keresnék másikat, talán még jobbat is, mert sok van kiadó.
Akkor nem idegeskedne a várandós párod, a kauciót is visszakapnátok és megszabadulnátok ebből a helyzetből, ami csak egyre rosszabb lesz!
Határozott idejű szerződést nem lehet egyoldalúan felbontani és ha nem szerepel a gyerek tiltása a szerződésben, akkor az egy év leteltével és nem csináltatok kárt, akkor a kaució is visszajár.
Kérdés, hogy akartok e harcolni, vagy nem, de főleg megéri e?
Természetesen felbonthatja a szerződést, ez neki elég sok pénzbe fog ugyan kerülni, de megteheti. Az ok tulajdonképpen mindegy, nem kell indokolni. Kell neki a lakás, ami a saját tulajdona és kész. AZONNALI HATÁLLYAL természetesen csak szerződésszegés esetén mondhat fel, tehát a szerződésben rögzített felmondási idő a rendelkezésetekre áll, de ha azt akarja, hogy menjetek, akkor mennetek kell. Akár terhes a párod, akár nem.
Ha több esze van, akkor előre kiköti, hogy sem terhes, sem gyermek nem lakhat a lakásban, ha egyszer ő ezt nem akarja, és akkor be sem költöztök ilyen helyre.
Nem hiszem, hogy most értelme lenne kitenni a párod egy ilyen cirkusznak. Mennék minél előbb, a tulaj meg fizessen, ha ennyire idióta.
Szerintem már a múltkor megkérdezted, s kaptál is vagy 120 választ!
Amúgy nem tudom ki kezdett sunyiskodva, gondolom egyenesen odaálltál a tulaj elé, s közölted, hogy nemsokára már hárman lesztek az ingatlanban. S miért is kellene az új helyen is titkolni??? Talán olyan albit kell keresni, ahol nem gond a csecsemő!
Nem, nincs így, te látod jól.
1 évig maradhattok.
A szerződés névre szól, tehát szerződésszegés, ha jön egy 3. személy, de ugye erről nincsen szó, ha jól értem. Nehéz lesz pont a szülés napjaiban költözni, de ti tudjátok.
Ha viszont már többhetes terhesség volt a szerződéskötéskor, akkor megszegtétek a szerződést és joggal küld el, megtarthatja a kauciót és még az 1 éves bérleti díjra is igényt tarthat.
Legjobb, ha tavasszal, még hónapokkal a szülés előtt elköltöztök ebben az esetben.
"Hát nem tudom, miért lenne egyszerűbb most lelépni, gürcölni ismét albérletkereséssel, titkolni a terhességet az újabb helyen"
Itt álljunk meg egy szóra!
Mért akarjátok titkolni a terhességet?
Mért nem lehet tisztességesen viselkedni?
" Ha letelik a bérleti idő, mi sem szándékozunk maradni,"
"Mi nem akarunk a tulajnak kárt, csak békében meglenni, egy év múlva akár ha látja, hogy rendesek vagyunk, meghosszabbítani a szerződést."
???
Valószínűleg kockázatosnak tartja, hogy egy hazudozó bérlője van, inkább bevállalja az anyagi veszteséget, én azt gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!