Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Jó ötlet lenne elköltözni?

Jó ötlet lenne elköltözni?

Figyelt kérdés

Szerintetek érdemes akár idegenekkel összeköltözi egyetem alatt, ha a kollégium nem jöhet szóba, jelenleg barátokkal sem tudok összeköltözi, és nincs párom?

Azt hittem, ezt a 4 évet kibírom itthon, de anyám a mérgező és nárcisztikus szülők mintapéldája, hiába próbálom figyelmen kívül hagyni és élni az életem, egyszerűen nem engedi.

Mivel a diákmunkával megkeresett pénz csak arra elég, hogy az étel-ital, ruha, szórakozás, stb. fedezve legyen, és a közelében nem vagyok annak, hogy egyedül kibéreljek egy lakást, így már csak ez az opció maradt.

A barátaimmal egyébként megbeszéltük, hogy diploma után összeköltözünk, ha olyan helyzetben leszünk hogy nem lesz egy komolyabb párkapcsolatunk, de addig még van 3 év, amit nem tudom, hogyan fogok itthon kibírni.

Persze nem ebben a bizonytalan időszakban költöznék, hanem mondjuk fél év múlva, addig még spórolnom is kell.

(Egyébként erősen fontolgattam, hogy vidéki egyetemre megyek továbbtanulni pont azért, hogy szabaduljak otthonról, de az itteni képzést dicsérték legjobban, és itt is akarok majd elhelyezkedünk a több lehetőség miatt, ezért maradtam végül.)

2020. dec. 21. 10:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha más opciót nem látsz, akkor érdemes elköltözni otthonról. Idegenekkel össze költözni elég kétséges is lehet. Ha szerencséd van, akkor normális szobát és lakótársakat fogsz ki. Viszont jó alkalmazkodó képességűnek kell lenni hozzá.

Rossz lakótársakat is ki lehet fogni, sok egyetemista évfolyam társamtól hallottam már elég durva sztorikat a hajnalig bulizástól kezdve a lopásig bármi előfordulhat, de ez rosszabb kollégiumokban is természetesen.

2020. dec. 21. 10:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, engem is csak ez tartana vissza, hogy sok rémtörténetet hallottam már kolis szobatársakról, akiktől szinte élni sem lehetett, mert semmit nem aludtak, állandóan bulikat tartottak, szinte már más embereket is odaköltöztettek a szobába, stb.

Viszont sok olyan is van, akikkel könnyű kompromisszumot kötni és lefektetni a szabályokat, és emiatt nagyon kényelmes és problémamentes együtt élni velük, úgyhogy ez tényleg csak szerencse kérdése, hogy milyen embert fognék ki.

2020. dec. 21. 11:13
 3/5 anonim ***** válasza:
57%
Azért valahol az is hozzá tartozik a kollégiumhoz, hogy buliznak meg hajnali 5-ig gépeznek stb, ezeket vagy elfogadod vagy nem neked való a koli. Én 2-3 évig voltam kolis, horkoltam, reggelente köhögtem stb. Nem volt egy leányálom mellettem lakni, de a szoba társaim se voltak tökéletesek sose.
2020. dec. 21. 11:29
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért paráznak az emberek ennyire az albérlettől meg lakótársaktól. Én anno érettségi után egy hónapig bírtam ki anyám mellett, mert ő is beszabályzós volt. Folyton veszekedtünk sértődés meg minden. Abba a pillanatban ahogy elköltöztem minden konfliktus eltűnt máshogy álltunk egymáshoz.

A lakótársak meg nem lesznek hozzádbetonozva akkor sem ha kis helyen éltek. Ha valaki kibírhatatlan vagy te cuccolsz vagy ő. Surlódások lesznek de ha minden apróságon fentakadsz, minden megjegyzés szíven üt, vagy nem bírod más jelenlétét akkor nem neked való a társas albérlet.

2020. dec. 21. 12:16
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy kibírhatatlan lennék, szerintem elég könnyű együtt lakni velem. És igazából és is sok mindent elviselek, mindig is mély alvó voltam, nyaralások/kirándulások alkalmával se tudtak kb.semmivel se felkelteni, szóval az ilyesmi amit a 3.válaszoló írt (horkolás, köhögés) teljesen hidegen hagyna, szinte meg se hallanám. Egyébként a volt párom is úgy horkolt, hogy 2 utcával lejjebb is hallották.:D Ha valamilyen csoda folytán hamarabb aludt el mint én, akkor is csak pár percig zavart a horkolás, de még így is elég hamar kidőltem.

Meg például két barátom is van, akik teljesen éjjeli baglyok, mikor együtt megyünk nyaralni, akkor szinte mindig hajnalig fent vannak, gépeznek, telefonoznak, én meg közben már éjfél-2 körül kidőlök, de mindig szoktam nekik mondani hogy nyugodtan maradjanak a szobában, nem zavar a gépelés vagy az a kevés fény, amit a képernyő csinál. Még az sem ha beszélgetnek, csak halkan tegyék.

Szóval engem tényleg csak a nagyon extrém szobatársak akasztanának ki, hajnalig ordító zene vagy emberek a lakásban, vagy hangos beszélgetés éjjel a szobában. De ha ilyennel hozna össze a sors, akkor el lehetne költözni, tényleg nem vagyunk egymáshoz láncolva.

2020. dec. 21. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!