Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mikor lehet újra épeszű áron...

Mikor lehet újra épeszű áron kiadni ingatlant? Meddig tart ez a csökkenés?

Figyelt kérdés
Nekem is a vírus alatt kiürült egy lakásom, 3 hónapja nem találok embert, igaz nem is nagyon akarnám már kiadni bagóért. Pedig már azzal is megbékélnék, hogy párnak adjam ki, egyhavi kaucióval. Egy gyöngyörű kétszobás lakás, amit egy éve még 180-ért adtam ki, most meg már 110-re is húzzák a szájukat meg nyomják a röhőgő fejeket. Ezen felül egy szobát is hirdettem, ott nevetséges 60-nál is ugyanez a jelenség. Hajléktalanokat meg nyilván nem akarok a lakásba. Teszem hozzá mindkét ingatlan fővárosi és közlekedés szinten is jó helyen fekszik.

2020. dec. 20. 13:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
87%

Épeszű áron?? Ne haragudj már, pont hogy most vannak épeszű árakon nagyjából (de csak nagyjából)! az albérletek, eddig úgy el voltak szállva, mint állat. Remélem ez még jó ideig így is marad.

Ha nem tetszik, akkor nem kötelező kiadnod, végülis így kerek nulla forintod lesz belőle, ami még mindig 90-100 ezerrel kevesebb, mintha kiadnád olcsóbban, de ahogy gondolod....

2020. dec. 20. 15:37
 12/24 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező!

Az kiadási ár az mindig szelektál, és ez ezután sem lesz másképpen.

A pénztelen ócsó lúzereknek ne add ki, mert több kárt csinálnak, mint amennyi hasznot hozna a lakásod.

Egy darabig most éljél a tartalékaidból.

Más is ezt teszi.

2020. dec. 20. 17:47
 13/24 anonim ***** válasza:
59%

Hely és lakásfüggő.

Budapest belvárosi 1,5 szobás lakásom van (és volt!) kiadva 150Ft/hó + rezsiért. Októberben járt le az előző, novembertől már volt új bérlőm. Ennyiért adtam azelőtt is, ennyiért ment most is.

Én nem tudom milyen lepukkant lakások árazódtak le, mert a lepukkant bérlők is akarnak valahol lakni, de én nem azt a réteget célzom meg.

Ezért mondom mindig, hogy a lakásba invesztálni kell, hogy színvonalas legyen, akkor színvonalas bérlő fog jönni, aki fizetni is tud.

2020. dec. 20. 19:38
 14/24 anonim ***** válasza:
61%
Mondjuk kíváncsi lennék arra a lakásra, ha 110-ért röhögő fejeket kapsz. Mert tényleg vannak olyan "otthonok" amik nevetésgesen rosszak.
2020. dec. 20. 19:50
 15/24 anonim ***** válasza:
81%

Ugyan már be ne vedd!

Ez az az üres zsebű albérletes troll, aki most fordított a módszerén és siránkozó bérbeadóként csinálná a hangulatot.

2020. dec. 20. 19:56
 16/24 anonim ***** válasza:
96%
Nélküle unalmas lenne az albérletes rovat :-)
2020. dec. 20. 20:01
 17/24 anonim ***** válasza:
86%

Mivel most költöttem én is tekintélyes összeget a lakásomra, természetes, hogy nyomott árak mellett nem adom ki. Bevételem ugyan nincs belőle, de nem is amortizálódik. Fűteni szerencsére nem kell, nincs túl hideg, a közös költség nem visz el sokat. Mondjuk én eleve nem családoknak szánom a lakást.

Minimum egy év még, mire normalizálódik a helyzet. Most sokan home office-ban dolgoznak, azt lehet akár a szülői házban is. Egyetemisták sincsenek, mert online megy az oktatás és a turizmus is megszűnt egy időre.

Aki megvan a bevétel nélkül is, az inkább üresen hagyja.

2020. dec. 20. 22:15
 18/24 anonim ***** válasza:
76%
Amikor olyan magasra szöknek a bérleti díjak, hogy egy átlagos magyar fizetésből egyszerűen nem engedheti meg magának valaki, hogy lakást vegyen ki, akkor azt hallgattuk, hogy "ilyen a piac, ezek a piaci árak". Amikor ugyanez a piac alacsonyabb árakat diktál, akkor hirtelen ugyanazok az emberek "épeszű" árakat kezdenek várni. Döntsétek már el, hogy akkor most hogyan viszonyultok a piachoz, mert ez így nevetségessé tesz titeket.
2020. dec. 21. 10:04
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

"Minimum egy év még, mire normalizálódik"

Tekis naív. Sose lesz ennek vége.

2020. dec. 21. 12:05
 20/24 A kérdező kommentje:
18: mi az átlag magyar fizetés? Ha nem tudnák kifizetni, akkor nem lenne ennyi! A fizetések nem csökkentek! A pénz megvan, de azért a tulajokat kell utálni... kíváncsi vagyok te mennyiért adnád, ha megtehetnéd, akkor hol lenne ez a nagy erkölcs? Ja hogy nincs mit kiadnod, hát bocs! :)
2020. dec. 21. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!