Ha a kijárási tilalom időtartama alatt hallhatóan buliznak a szomszédok, kihívhatom rájuk a rendőrséget?
Nemrég költöztem egy új lakásba, panel, 10 emeletes.
Most töltöm a 4. éjszakát itt, de már az első éjjel éjfél és hajnali 3 között az alattam levő lakásban kiabálás, sikitozas meg hangos zenehallgatás ment. Ma pedig kettővel felettem van valamilyen zenés-hangoskodásos összejövetel.... ilyen esetekben mit lehetne már tenni?
Igazából nem szerettem volna reagálni a megjegyzésekre, de olyannyira irreleváns irányba ment el a történet, hogy inkább megteszem.
Köszönöm a "kedves" és "segítőkész" kommentelőknek, hogy alátámasztják empirikus élményeim alapján meglévő elképzeléseimet a magyar mentalitásról és szellemi állapotokról.
1. Minden lakóközösségben vannak a normális együttélést körülhatároló rendelkezések (ún. házirend).
2. A kérdésem arra irányult, hogy amennyiben a lakóközösségi házirend tartalmi elemeit az épületben lakók/tartózkodok nem tartják be, akkor bevonható-e rendőrség. Különös tekintettel a jelenlegi helyzetre.
3. A kérdés kiírására adott válaszokkal előrébb nem lettem a történetben, de igen, nyilván könnyebb az ilyen helyzetben lévő feje fölött "pálcát törni".
Nem értem ezt a sértődést, szerintem a 6-os érthetően és egyszerűen leírta, mi ezzel kapcsolatban a helyzet. Ha meg játszod itt a fontoskodót, akkor mégis mit vártál, hogy mindenki tapsol majd? Te is jellegzetes megnyilvánulása vagy a "magyar szellemi állapotoknak", ezért is fejtettem ki azzal kapcsolatban a véleményemet, hogy te rögtön rendőrt hívnál és jelentgetnél ahelyett, hogy egyenesen odaállnál és legalább megpróbálnád civilizált ember módjára intézni a dolgot.
"Különös tekintettel a jelenlegi helyzetre."
Milyen helyzet? A pánikoltatásra gondolsz? Gondolkodj előbb kicsit azon, mennyi következetesség van a korlátozásokban, és hogy megéri-e a saját pánikos félelmed miatt köcsögösködni azokkal, akik nem értenek esetleg egyet veled.
Egy panel az -többnyire- ilyen.
Minek költöztél úgy oda, hogy nem informálódtál előzőleg a várható körülményekről??
Ha megvetted, akkor így jártál. Nem fogod tudni megváltoztatni a lakókat.
Ha csak bérled, akkor tovább állsz.
Magyarul:
Vagy megszoksz, vagy megszöksz!
Reagálásodból úgy tűnik, nem tudod/nem akarod elfogadni a panel-életforma jelenlegi körülményeit.
Fölháborodhatsz, panaszkodhatsz, talán még a hatóságot is bevonhatod, de hidd el, ettől semmi sem fog megváltozni.
Illetve fog, mert az ilyen hozzáállással, nagyon gyorsan és nagyon sok ellenséget lehet szerezni.
Ezt pedig a pénztárcád és az idegrendszered fogja bánni.
...egy nagyvárosi panelben, ne álmodozz "elefántcsonttorony" körülményekről...
Lehet csak szerencsés vagyok, de nálam síri csend van. Pedig már 2 éve vagyok " panel proli ". A nyugalomhoz mindenkinek joga van, ezért bármikor kérhető rendőri segítség. Az már más kérdés, hogy illik előtte figxelmeztetni. Akár névtelenül is, kitéve köz szemlére egy erre vonatkozó kérést. Ha nincs változás, lehet értesíteni a rendőrséget. Névtelenül is.
A kijárási tilalomhoz ennek semmi köze. Ha 10 főnél többen tartózkodnak a lakásban, akkor az plusz egy szabálysértés. A nap bármely szakaszában, nem csak este 8 után. Bár lehet súlyosbító körülmény, ha a tilalom ellenére egybe verbúválódnak több mint 10-en. Mivel ekkor már nem is mehet senki útcára, de a 10+ fős bandát is oszlatni kell.
Összesítve előbb figyelmeztess, ne azonnal rendőrért kiálts. Van nekik is bőven dolguk, és talán értenek a szép szóból is.
"Összesítve előbb figyelmeztess, ne azonnal rendőrért kiálts. Van nekik is bőven dolguk, és talán értenek a szép szóból is."
Leírtam, hogy nem kell azonnal rendőrért kiáltani. Egy véleményen vagyunk.
#15 Vagyok.
10 emeletes a lehető legrosszabb választás.
Egy ekkora házban már olyan sokan laknak, hogy kiszámíthatatlan a lakók összetétele.
Egy 4 emeletesben már lehet -akár- családias légkör is.
#19.
Ez egy poénnak elmegy, de ha kiderül hogy ki tette, az csak olaj a tűzre.
Ugye tudod, hogy egy 10 emeletes panelban mindig és mindenre akad szem és fültanú? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!