Lakhelyelhagyasi tilalom mit jelent pontosan? Ha valaki X varosban el es dolgozik, de nem oda szól a bejelentett lakcime, az szamit?
Mivel tartózkodási hely bejelentési kötelezettség van, az számít a lakcímednek. A nagyobb gond, hogyha lakhelyelhagyási tilalom van, hogy mész dolgozni?
Persze ez csak egyéni karantén esetén érdekes, egészséges ember a saját érdekében tartózkodik otthon, ha megteheti.
Nem fogják a több millió embert egyénenként leegyeztetni, hanem mint a háborúban a bombázáskor csak azokat igazoltatják, akik kijárási tilalom idején az utcán lófrálnak. De ez az állapot nem fog bekövetkezni, mert nem lehet egy egész országot hazaparancsolni, mert megáll az élet.
Ne izgulj emiatt!
És nagyon vigyázz magadra!
"Mivel tartózkodási hely bejelentési kötelezettség van, az számít a lakcímednek."
:O Én 15 évig tanultam, utána dolgoztam olyan városban, ami a hivatalosan bejelentett állandó lakóhelyemtől több mint 200km-re volt. Máshova nem voltam soha bejelentve, még tartózkodási helyként sem. A lakcímkártyámon csak az az egy címem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!