Költözéskor kell fizetni bérleti díjat?
Most lenne a kiköltözésem a hónap végén és az elszámolás is.
A kérdés az, hogy elszámolásnál a rezsin kívül kell még bérleti díjat is fizetnem?
Légyszi , olyanok írjanak akik ebben jártasak.
Bérleti díjat mindig előre fizeted, általában elsejétől hó végéig.
Kivéve, ha te törthónapban költöztél, mondjuk 15-én, akkor neked 15-től 15-ig tart egy hónap.
Gyanítom,hogy te a nagy átlagba tartozol, akik 1-31-ig fizetnek, így neked már bérleti díjad nem lesz az elszámoláskor, amennyiben nincs elmaradásod.
Amikor beköltöztél mennyit fizettél?
Mondjuk beköltöztél március 15-én és nem 2 heti, hanem másfél havi bérleti díjat kért, azaz április 30-ig?
Mert akkor ha utána minden hónapban kérte a tárgyhavit, akkor azokkal hó végéig vagy fizetve, tehát ha kifizetted a szeptembert, akkor nem jár neked vissza bérleti díj. Ha nem fizetted ki még a szeptembert, akkor az egész havi jár neki.
Szóval az a kérdés, hogy első alkalommal mennyi időt fizettél ki.
Az a baj ,hogy nem most volt már akkor meg elfelejtettem felírni.
De a lényeg ,hogy nem teljes bérleti díjat fizettem.
Ha beköltözéskor csak 2 hetet fizettél és utána meg egész hónapokat, akkor most szeptemberre is egész hónap jár a bérbeadónak.
Ezt ha kifizetted és hó utolsó napján költözöl, akkor nem jár neked vissza bérleti díj. A kauciót - amennyiben fizettél - meg elszámoljátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!