Ha nincs közjegyzői okiratba foglalt bérleti szerződés, akkor addig maradhat a lakás bérlője az ingatlanban, ameddig csak akar?
Tulaj vagyok..a szerződés amit kötöttünk magánszerzodes
Abban az all hogy 2021 junisba lell távozniuk a berloknek.
Azt hallottam bíróság az egyedüli út de az évekre es meg honapokra is elhuzodhat..probelma az hohy nem fizetik a lakbert caak a rezsit
"Azt hallottam bíróság az egyedüli út de az évekre es meg honapokra is elhuzodhat."
Nem teljesen igaz, de 2-3 hónap lehet belőle.
Ez nem egy bonyolult bűnügy, millió bizonyítási kísérlettel, hanem egy egyszerűsített és gyorsított eljárás.
Beadod a keresetet, 30 napon belül behívnak és utána postázzák a végzést. Azzal mész a végrehajtóhoz, aki 30 napon belül kiteszi.
4-es vagyok
De lerövidítheted az eljárást. Nem kell neked 2021-ig várni, máris mehetsz közjegyzőhöz és küldethetsz fizetési meghagyást a tartozásáról, annak kamataitól és az eljárási díjról.
Ha azt 15 napon belül nem kifogásolja meg - és nem tudja, mert a követelésed valós - akkor a közjegyző 15 nap múlva kiad egy végzést, amit ő továbbít a végrehajtónak, aki 30 napon belül kiteszi.
De igyekezz, mielőtt jön a moratórium!.
4-5 vagyok és én úgy értelmeztem, hogy a bérlője már most sem fizeti a bérleti díjat, csak a rezsit. Ennek megfelelően válaszoltam.
Ha viszont rendben fizet mindent, akkor kár ezen előre görcsölni.
# 5
"Nem kell neked 2021-ig várni"
Bírósági úton sem kell 2021-ig várni...
5-ös vagyok
Igazad van!
Csak a kettő közül a gyorsabbik megoldás a közjegyzői fizetési meghagyási eljárás, mert az 15 nap múlva már megy a végrehajtóhoz.
Gyakorlatilag erre akartam utalni, de lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!