Ha bérlek ki szobát, akkor a barátnőmet vihetem oda bármennyi időre életvitel szerűen is?
Figyelt kérdés
Ha tisztességesen fizetem magamra, akkor nem szokott gond lenni, ha valakinek a barátnője is ott lakik? Vagy ez hogy működik? Kimondottan szoba érdekel. Köszönöm.2020. szept. 8. 19:18
11/20 anonim válasza:
8: Azért akarod beköltöztetni, hogy le ne lépjen...?
VAgymi?
12/20 A kérdező kommentje:
Nem, hanem mert szeretne együtt élni velem, illetve otthonról menekülni.
2020. szept. 8. 20:21
13/20 anonim válasza:
De akkor miért nem eleve kettőtökre bérled a szobát?
14/20 A kérdező kommentje:
Mert úgy drágább lenne gondolom, és vírus miatt is félek többet költeni. Ő iskolás még egy évig, 25 ezret kap csak, anyja szarik a fejére
2020. szept. 8. 20:24
15/20 anonim válasza:
Elvileg nem. Ehhez a tulaj engedélye szűkséges.
Persze ilyenkor emelkedik a kialkudott összeg is .
16/20 anonim válasza:
Elvileg nem. Ilyenkor emelkedik a kialkudott összeg is.
17/20 anonim válasza:
1. Az lakhat ott, akinek a nevére szól a szerződés.
2. Általában 2 főre drágább, mint egy főre.
Így a kaució összege is emelkedni fog.
3. Ha van közjegyzői kiköltöző nyilatkozat, vagy befogadó nyilatkozat - amiket ugye a beköltözés feltételéül szoktak szabni - akkor a barátnődnek is a beköltözés feltétele. Ha ez a te költséged volt, akkor a barátnődnek ugyanúgy ki kell fizetnie saját magára a közjegyzői díjakat.
18/20 anonim válasza:
3: Olyan heti 1-2 alkalommal vendégfogadás az még nem ottlakás, de nyilván kitér rá a szerződés.
19/20 anonim válasza:
Ha iskolás és nincs jövedelme, akkor nem tudnak vele szerződni.
A szülei kötelesek eltartani, tehát csak a szülőkkel lehet szerződni.
20/20 anonim válasza:
Én pont ezért vettem ki alapból 2 főre. A tulaj abban a tudatban volt, hogy itt fog lakni. Csak vigyázz mert általában 2 főre drágább a lakbér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!