Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet elhagyásakor a...

Albérlet elhagyásakor a kauciót visszaadják?

Figyelt kérdés

2020. júl. 26. 13:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%
ÉRtem... Annyira szomorú ez az egész, hogy ennyire inkorrekt módon megy az egész albérleti piac :( Nem csoda, ha mindenki sajátot akar.
2020. júl. 27. 09:24
 12/19 anonim ***** válasza:
87%
pedig a természetes amortizáció miatt nem lehet levonni a kaucióból. szomorú, hogy mégis megteszik. remélem akinek jog nélkül benyelik a kauciját, az az utolsó rezsit sem adja oda
2020. júl. 27. 13:02
 13/19 anonim ***** válasza:
87%

Nem a rezsivel kell szórakozni, hanem küldeni egy fizetési meghagyást, aztán ha nem akar fizetni, akkor bíróság előtt kezdheti bizonygatni, hogy mégis milyen károk keletkeztek. 10 év távlatában, pontos dokumentáció nélkül sok sikert kívánok hozzá.

Egyébként meg tényleg nem értem ezt a kitekert felfogást, hogy miért azt akarják szoptatni, aki 10 évig fizetett egy lakásért. Ha 20 évig fizetett volna, akkor egy teljes felújítást követelne a bérbeadó?

2020. júl. 28. 09:23
 14/19 anonim ***** válasza:
67%

Én vissza szoktam adni a kauciót. Csak szerződéssel adom ki a lakásokat, de nem mind után adózom.

Itt szidjátok a bérbeadókat, pedig mind a két oldalon sok a sz@rházi.

Írok egy pár példát a bérlőkre is, hogy egyensúlyba kerüljön a köpködés.

1. A bérlő kiköltözéskor kiveszi a lámpákból az általam vett energiatakarékos izzókat magának. Ez nem látszik egyből. Kauciót vissza kapta, utána már cseszhetem. Vennem kellet újakat.

2. A bérlő ezt címet adta meg lakcímnek, mondván kell az orvoshoz. Én meg hülye fejjel engedtem, aláírtam. Még egy évvel a kiköltözés után is jönnek levelei. Már automatikusan a kukába dobom őket. Most csak akkor engedélyezem a bejelentkezést, ha benne van a szerződésben, hogy csak akkor jár vissza a kaució, ha kijelentkezett. Ezt igazolnia is kell a lakcím kártyájával. Ha nem tudja, akkor bent marad.

3. A bérlő megkérdezi, hogy vihet e be új szőnyeget, vagy arrébb húzhatja e a bútort. Ezek 50%-a a károk elfedésére szolgál, hogy a kaucióból ne legyen levonva az általa okozott kár. Inkább meglopja azt, akitől kivette az otthonát több évre.

4... sorolhatnám még, de minek.

Látszik a sz@arháziság a másik oldalt is. Persze mind a két oldalon vannak rendes, normális felek is bőven, csak gondoltam leírom tanulságnak.

2020. júl. 29. 16:38
 15/19 anonim ***** válasza:
74%

Utolsó, a levelek akkor is odamennek, ha nincs bejelentve. Nyilván levelezési címnek azt fogja megadni, ahol lakik. Ha a te lakásodban, akkor azt.

Mi például a 10 év alatt nem voltunk bejelentkezve oda, de a leveleim értelemszerűen oda lettek küldetve. És még hónapokkal később is van, aki oda küldi a leveleim, holott már kétszer kértem, hogy változtassák meg a leveles tesi címem. Annyit értem el, hogy most ide is meg oda is küldik.

2020. júl. 29. 17:04
 16/19 anonim ***** válasza:
79%

14: szerintem mindenki tudja, hogy milyen büdös k.csögök tudnak lenni a bérlők, ex-bérlőként rettegtem is, hogy ezekkel kerülök egy kalapba.

De most nem ez volt a kérdés. A kaució visszatartása egyszerű patkányság, pont annyira, mint kicsavargatni az égőket vagy simliskedni. A baj, hogy mindkét fél szív az ilyenek miatt...

Amúgy 15-öshöz csatlakozom, nálunk a hülye diákhitelesekkel hónapokig nem lehetett a levélkérdést megoldani, úgyhogy szerintem így 7 hónappal később is mentek oda levelek (most már végtörlesztettünk)... Hozzáteszem, amíg bérlőként laktam ott, egy garnitúra ismeretlen ember leveleit gyűjtögettem annak ellenére, hogy a tulaj szerencsétlen több kört futott a kijelentésekkel. Egyszerűen a rendszerben azok a címek maradtak meg, hiába a kijelentés.

2020. júl. 29. 17:21
 17/19 anonim ***** válasza:
70%
#14: a bejelentkezés nem a te jófejséged kérdése. A lakó köteles bejelentkezni, te pedig köteles vagy ezt tűrni.
2020. júl. 29. 17:26
 18/19 anonim válasza:
74%
A természetes amortizáció miatt nem ér visszatartani a kauciót. Használódik a lakás, ezért kapja a bérbe adó a bérleti díjat. Nyilván a károkozás egy másik történet. A tulajdonosnak kötelessége lakható állapotban tartani a bérleményt.
2020. júl. 31. 09:16
 19/19 anonim ***** válasza:
74%
Nem beszélve arról, hogy pont a természetes amortizáció miatt a bérlő a bevételének csak 90%-a után adózik és nem a reljes 100%-a után. vagy esetleg itt vannak olyan bérbeadók, akik nem fizetnek adót? 🤭
2020. aug. 3. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!