Mit tegyek? Kitakarított albérlet elhagyásakor több mint 1500 eurót kérnek tőlem a kaución felül Ausztriában.
Azt mondják ki kellett takarítani, annak ellenére, hogy takarítottam: ~530 euró volt
szerintük számlával. A konyhaszekrényt szerintük ki kellett verni a falból, de ezt
októberben tudtam meg, azaz majdnem egy évre rá. Végig tartottam emailben a kapcsolatot,
de ezekről semmit nem mondtak. Nem világos miért kellett kiverni a falból az amerikai
konyhát, és miért kellett az edényeket kidobni.
A konyhaszekrényért több mint 1000 eurót kérnek a kaución felül + munkadíj +
valami tárolódoboz ára, amit meg kellett vásárolniuk a bontáshoz.
Valami Nacht/Nebelaktion-t emlegetnek a kiköltözéssemmel kapcsolatban, ez micsoda?
Mi a teendő?
Azt próbálják meg rádverni, hogy kvázi magára hagytad a lakást, nem volt átadás-átvétel, csak leléptél (Nacht-und-Nebel-Aktion).
Van átadás-átvételi jegyzőkönyv? Annak hiányában nehéz dolgod lesz, mert jön a huzavona, hogy ki mit tud bizonyítani. Neked van pár emailed, nekik vannak tanúik. Végül is reménykedhetsz abban, hogy csak blöffölnek. De ha mégsem, akkor mehetsz bíróságra.
- minden elérhetőségem meg volt adva, mivel a bérlés ideje alatt is leveleztünk:
telefonszámom, emailcímem megvolt.
- nem tudom mi a baj a konyhaszekrénnyel, volt érvényes külföldi házbiztosításom, ha
láttam volna, jelentettem volna. Nem mondják meg, pedig szerettem volna ma bejelenteni,
de így nem tudtam, kérdezték milyen fajta kár (tűz, lopás stb....) Megmostam még zsíroldóval is annak idején, ezért nem értem. Nem küldtek fényképet sem. Nincs
átvételi jegyzőkönyvem sem.
- kis híján áramütést szenvedtem a fürdőszobában, mivel a szellőztetőventillátor
szabálytalanul van beszerelve. Ehhez nem jött ki a villanyszerelő többedjére sem.
Sercegett és többször lecsapta. A villanyt csak akkor lehetett égetni, ha ment a
ventillátor. (Ezzel hová fordulhatok?)
- nem volt fűtés, mivel a főbérlő nem utalta át az általam átutalt összegből a
házmesternek a megfelelő társasházi összeget.
- ma írt az ügyvéd:
ügybeterjesztés a bíróságra 600 euró. + helyi ügyvédi költségek jönnek rá (160+150 euró első körben, majd továbbiak)
Mahnbescheid kiállítása is pénzbe kerül, ami ehhez kell. Ez micsoda?
Az egészet lehet be kell terjeszteni Ausztriába is, azaz mégegyszer ugyanez a költség.
Kérte, lezárja-e az ügyet az irodájában, írtam, hogy igen.
Ennyim nincs, munkanélküli vagyok ELTE Programtervező Matematikus diplomával...
Az ELTE IK egy mekkora sz** azt most látjátok..., bezzeg a régi TTK...
Támadjuk meg Ausztriát, sz**junk a NATO-ra. Amúgy oda sem vesznek fel, már vagy 100
jelentkezést beadtam. Ha már itt tartunk tudtok valami jövedelmező állást, amiben
el is tudok helyezkedni programozáson kívül? 6000-8000 euró nettó bért fizetőt?
Engem ennyivel csaltak ide, aztán meg csak Tarifgehalt és így mentem tönkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!