Ilyen esetben tényleg mennem kell az albérletből?
Sziasztok!
A következő a helyzet, van egy 1 éves kislányunk a párommal, viszont ő most úgy döntött hogy nem akar többet velem lenni és el kell költözzek legkésőbb jövőhét pénteken. A helyzet az hogy nincs pénzem mivel eddig is egy fizetésből éltünk így tuti nem fogok tudni albérletet találni addig. Rokonom, ismerősöm, barátom nincs akihez költözhetnék szóval ha tényleg mennem kell akkor az utcára kéne mennem. Albérleti szerződésünk nincs, bejelentve sem vagyunk az albérletbe mivel párom édesanyjának a barátnőjéé a lakás. Ilyen helyzetbe ha ők azt mondják (mert mellettem nem áll senki) akkor tényleg ki kell költözzek ha máshova nem is tudok akkor az utcára?
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Azelőtt hol laktál?
Nem, nem kell ilyen hirtelen költöznöd.
Állapodjatok meg abban, hogy mondjuk 30 napon belül megoldod.
"nincs albérleti szerződésünk"
Szóbeli szerződésed van, az is szerződés!!
Persze hiába van, ha a személyes viszony megmérgeződött, és kiutálnak.
De mindenesetre 30 nap az emberileg elvárható.
Neked meg saját károdon kellett megtanulni, miért nem megyünk szerződés nélkül lakni... és a többi szokásos dolog sem viccből szokott papírra fektetve lenni, az a tiszta.
Remélem, többet nem mész bele ilyen kétes élethelyzetekbe.
És milyen jó lenne most egy házassági szerződés is, ki mit fizet...
Ilyen hirtelen csak az általad fizetett kauciót tudod visszakérni, és azzal szobát bérelni, vagy oda menni, ahol a kapcsolat előtt laktál.
Élőszőr én is azt hittem, hogy Te vagy a nő. XD
Ha jól értettem így átfutva a válaszaidat, eddig a Te keresetedből éltetek 3-an, most menned kell.
(A mellékes információ, hogy nélküled megoldják majd, mert támogatni fogja az anyja az expárodat.)
A kétségbe esésedből következtetve nem lehet nagyon spórold pénzed, szóval ahogy írták előttem is, menj munkás szállóra vagy bérelj egy szobát.
Budapesten már 40.000 Ft körül lehet bérelni szobákat. Nem nagyon néztem meg a feldobott hirdetések leírásait, szóval az a rész rád vár. :) De előtte ilyen gyors és kényszer helyzetben én is szállóra mennék és aztán keresnék szobát.
Aztán ha tudod, gyűjts pénzt, hogy tudj majd rendes albérletbe menni akár.
Előzőnek: Tippre(!) szívességből laknak ott az exanyós barátnőjénél, szóval nem hiszem, hogy kellett kauciót adniuk, valószínűleg az albérlet fizetése is piaci áron alul megy. Továbbá az sem biztos, hogy össze vannak házasodva.
Ez a kérdés, a válaszok, és a szituáció megérne egy epizódot a Családi Titkok-ban.
Egyébként igen, elég szarul fogalmaz a kérdező. De a kérdésre a válasz: "akkor tényleg ki kell költözzek ha máshova nem is tudok akkor az utcára?"
Igen, ki kell költözzél.
Ha van fizetesed berelj egy szobat.
Ha idaig a te fizudbol kijottetek albiban 3 an,akkor egy szobat ki tudsz fizetni es az elso honapban behuzod a gatyaszijjat.
Elso korben kis szobat keress,azok olcsobban,a rezsi is felezodik,kauciot is sok helyen beerik 1 havival szobanal.
Ahogy írták: Szobabérlés
A kaucióra meg - ha van bejelentett munkahelyed - vegyél fel gyorskölcsönt, vagy kérj kölcsön baráttól/rokontól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!